Agenda Rijksmuseum van Oudheden

Kinderactiviteiten tijdens kerstvakantie in Rijksmuseum van Oudheden

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

n de kerstvakantie is er van alles te doen voor kinderen in het Rijksmuseum van Oudheden. Kom speuren naar de geheimen in de graftombe van farao Toetanchamon. Of maak je eigen beweegbare Toetanchamon-pop en versier het maker zoals jij het mooi vindt!


Op zoek naar Toetanchamon

De kerstvakantie staat helemaal in het teken van de kindertentoonstelling 'Op zoek naar Toetanchamon' omdat de Egyptische farao 100 jaar geleden werd ontdekt. Lukt het jou om de ondergrondse tombe van de beroemde koning te vinden? Knutseltafels Nadat je de tentoonstelling hebt bezocht, kun je in de Tempelzaal van het museum aanschuiven bij de knutseltafels. Daar ga je creatief aan de slag met schaar, papier, lijm en kleurpotloden. Maak je eigen beweegbare Toetanchamon-pop, of versier zijn masker zoals jij het mooi vindt. Voor de kleine broertjes en zusjes zijn er kleurplaten.


Ontdek de verschillende oudheden van Egypte


De grote Byblos-show

Wie goed kijkt, ziet de Egyptenaren zelfs terug in de tentoonstelling over Byblos, de duizenden jaren oude havenstad in Libanon. De farao’s van Egypte haalden daar het kostbare cederhout vandaan. Dat gebruikten ze voor het bouwen van hun tempels en paleizen. Deze handel maakte Byblos schatrijk. Als je wilt weten hoe dat ging, doe dan ‘de grote Byblos-show’, een audiotour voor het hele gezin. Vraag ernaar bij de kassa.


Egyptische audiotour

Ook in de andere Egypte-zalen van het museum valt er van alles te ontdekken over farao’s, mummies, piramides, wonderlijke goden en hiërogliefen. Bijvoorbeeld met een audiotour vol Egypte-verhalen van tv-presentator Klaas van Kruistum.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Rijksmuseum van Oudheden te melden