Rijksmuseum van Oudheden

(4/5)  5 recensies

Het Rijksmuseum van Oudheden is het nationale centrum voor archeologie, waar jong en oud kan genieten van de beschavingen uit het oude Egypte en het Nabije Oosten, de Griekse en Romeinse wereld en het vroege Nederland. Eén zondag in de maand leidt een van de conservatoren, restauratoren of een andere museummedewerker de bezoekers rond over een afdeling van de vaste presentatie of één van de tijdelijke tentoonstellingen.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur

Gesloten op 1 jan, 27 apr, 3 okt. en 25 dec.

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €12,50

Kinderen 5 t/m 17 jaar €4,-

CJP 18 + €6,-

CJP 18 - €3,-

Studenten €6,-

 


5 Recensies over Rijksmuseum van Oudheden

(Pagina 1 van 1)

 

"Mooie tentoonstelling "

Debby   -   04-11-2019

04-11-2019

"Mooie tentoonstelling "

Wij zijn naar het museum geweest omdat onze zoon zijn spreekbeurt houd over piramides. De Egypte tentoonstelling is daar perfect voor. Wat daar staat is supermooi en er is veel te zien. We hebben voor de interactie de speurtocht van Dummie de mummie genomen. Deze was naar ons idee toch wat te moeilijk en hebben we naar antwoorden moeten raden. We misten wat leuke interactieve spelletjes waardoor het voor kinderen ook wat langer uit te houden is. De andere tentoonstellingen zijn we even vlug doorheen gelopen.

Lees verder  


"Leuke dag gehad maar anders dan verwacht"

Dave   -   21-10-2019

21-10-2019

"Leuke dag gehad maar anders dan verwacht"

Van het weekend zijn we een dagje naar het Rijksmuseum van Oudheden geweest. We hebben een ontzettend leuke dag gehad, veel geleerd en onze ogen uitgekeken. Toch was het anders dan verwacht. Wat je tegenwoordig veel ziet in musea is veel interactieve tentoonstellingen en leuke bezigheden voor kinderen. In dit museum was dat toch minder dan verwacht en is het in grote lijnen nog een ouderwets museum vol vitrines met (weliswaar prachtige en zeer bijzondere) oude spullen. Het knutselen in de beginhal en de Dummie de Mummie tentoonstelling zijn wel erg leuk voor kinderen. Ondanks dit ene puntje nog zeker een aanrader en iedereen moet deze prachtige stukken een keer gezien hebben.

Lees verder  


M. van der Wilt   -   05-01-2015

05-01-2015

Rijskmuseum van Oudheden : Erg uitgebreid over diverse oudheden. Topper was : Egypte - mummies.


Anne Spee   -   25-12-2014

25-12-2014

Interessante tentoonstelling, aardige medewerkers, ook leuk met kinderen.


Dorine de Rijk   -   05-12-2014

05-12-2014

We waren al heel lang van plan om en keer naar het museum van oudheden te gaan. De kortingsbon was heel prettig. We hebben heel veel gezien in het museum, maar nog niet alles, het was erg interessant, we gaan zeker nog eens terug!

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Rijksmuseum van Oudheden?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

10 Aanbevolen bezienswaardigheden in Leiden

Niet alleen kun je er heerlijk winkelen, lekker eten in één van de vele restaurantjes of wandelen langs de singels en grachten… óók op cultureel en historisch gebied zijn er verschillende bezienswaardigheden, die een dagje Leiden zeker de moeite waard maken.

Lees verder...

 

6 Dingen die vernieuwd zijn in het Rijksmuseum van Oudheden

Meer artikelen

Klik hier om onjuiste gegevens van Rijksmuseum van Oudheden te melden