6 Dingen die vernieuwd zijn in het Rijksmuseum van Oudheden

Na een verbouwing van 7 maanden is het Rijksmuseum van Oudheden afgelopen maandag spectaculair heropend. In 3 compleet vernieuwde zalen waan je je terug in De Oude Wereld. Omgeven door ruim 800 archeologische rijkdommen, voel, ruik en ervaar je het leven van de oude Grieken, Romeinen en Etrusken.

 

Rijksmuseum van Oudheden Leiden Romeinen Tentoonstelling

 

3 verschillende facetten

In de eerste zaal zie je de invloed van Egypte en het Nabije Oosten op het ontstaan en de ontwikkeling van de oude Griekse Wereld. Bijzondere aandacht wordt hierbij gegeven aan de de opkomst van Athene; destijds het episch centrum van de wereld.

 

In de tweede zaal worden de rollen omgedraaid: hier wordt vooral belicht wat de intelligente en hoogstaande cultuur van de Oude Grieken betekende voor de omringende culturen.

 

"Bijzondere aandacht wordt hierbij gegeven aan de de opkomst van Athene; destijds het episch centrum van de wereld"

 

In de Romeinse zaal hebben de Romeinse Godenbeelden een prominentere plek gekregen, net als de typerende Etruskische juwelen. Doordat de Etruskische kostbaarheden zijn geplaatst tussen de Grieken en Romeinen, geven zij exact het verloop van de geschiedenis weer.

 

Bekijk ook: Actuele openingstijden van Rijksmuseum van Oudheden

 

Rijksmuseum van Oudheden Romeinen

 

En 3 nieuwe tentoonstellingen

Tegelijkertijd met de heropening van de oude Griekse Wereld, heeft het Rijksmuseum van Oudheden ook 3 nieuwe tentoonstellingen geopend:

 

Maas & Mens, is een beeldende expositie die verhaalt over de architectuur in zuidelijk Nederland; het gebied tussen Maastricht en de Maasvlakte. De in en langs de Maas gevonden voorwerpen, nemen je mee op een boeiende reis door 300.000 jaar van onze geschiedenis.

 

Pracht & Precisie laat ons zien dat kunst, vakmanschap en precisie hand in hand kunnen gaan. Aanschouw hier de “kleine meesterwerken in steen” en laat je verwonderen door de uiterst nauwkeurige en minuscule details.

 

Euro Meltdown bestaat uit twaalf foto’s van één bij één meter van de Amerikaanse Stephen Sack. Op nadenkende wijze tonen zij foto’s van vergane en verweerde Euromunten, die zo tot symbool geworden zijn van de archeologie van onze maatschappij.

 

Bekijk ook: Volledige foto collage Rijksmuseum van Oudheden

 

Indrukwekkende Grieken tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden

 

Toekomst RMO

De verbouwing van de Oude Wereld in het Rijksmuseum van Oudheden is de tweede en voorlaatste stap van de grootschalige vernieuwende inrichtingen in het kader van het 200-jarig bestaan in 2018.
Reacties op "6 Dingen die vernieuwd zijn in het Rijksmuseum van Oudheden"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.