Agenda Rijksmuseum van Oudheden

Egyptische zomervakantie

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Stap duizenden jaren terug in de tijd, in de wonderlijke wereld van farao’s en goden, piramides, hiërogliefen en de Nijl. Deze zomer zijn er drie extra tentoonstellingen over het oude Egypte om samen te ontdekken. Vier jij deze Egyptische zomervakantie met ons mee? Lees hieronder wat er allemaal te doen is in het museum.Avontuur langs de Nijl

In dit doe-avontuur voor de hele familie kom je alles te weten over de rivier de Nijl, vroeger en nu. Zeil met de noordenwind mee en reis langs eeuwenoude steden, woeste watervallen en woestijnen, van de Middellandse Zee tot diep in Afrika. Onderweg leer je papyrus maken, Egyptische hiërogliefen schrijven en bouw je een piramide. Weet jij de bron van de langste rivier ter wereld te ontdekken?


Op zoek naar Toetanchamon

Speurneuzen opgelet! Steek je handen uit de mouwen, ontcijfer hiërogliefen en kraak de codes. Hier ontmoet je de goden van het Egyptische dodenrijk. Wie weet vind je het verborgen graf van Toetanchamon, de beroemdste farao ter wereld, en achterhaal je in het laboratorium hoe hij er ooit heeft uitgezien!


De papyrus van Qenna

Egyptische symbolen, goden en magische spreuken. Het 17 meter lange ‘dodenboek’ van de handelaar Qenna staat er vol mee! De langste Egyptische papyrusrol uit de museumcollectie is nét compleet gerestaureerd en nu voor het eerst in de volle lengte te zien.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Rijksmuseum van Oudheden te melden