Agenda Kasteel Doorwerth

Dag van het Kasteel

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag, wordt weer de Dag van het Kasteel georganiseerd. Een prachtig evenement voor jong, oud en alles er tussenin. Het thema is dit jaar “Verbogen verhalen verteld”. Kasteel Doorwerth haalt dan ook weer van alles uit de kast! Geldersch Landschap & Kasteelen wil graag - net als de Nederlandse Kastelen Stichting - laten zien dat het behoud van dit culturele erfgoed van belang is voor iedereen!

 

Kasteel Doorwerth dag van het kasteel

 

In en rond het kasteel

Ontmoet in het kasteel de vroegere bewoners van het kasteel: Charlotte Sophie Bentinck bijvoorbeeld, of één van haar roddelende kamermeisjes. De keukenmeiden uit de tijd van baron van Brakell zijn weer aan ’t werk in de oude keuken en wellicht komt u de baron zèlf tegen. Ook de eerste bewoner, de middeleeuwse Berend van Doorenweerd, loopt wel eens door het kasteel.

 

Vrijwilligers uit de moestuin vertellen enthousiast over de bewerking van de moestuin, die een presentatie is van hoe gewassen werden verbouwd ten behoeve van de familie op haar kasteel. Proef en ruik de heerlijke kruiden en wissel leuke oude recepten uit! Om 12, 13, 14 en 15 uur kunt u met een vrijwilliger mee.

 

Vroeger had een groot landgoed niet alleen een tuin en een boomgaard, maar ook een bijenstal. De imkers van Imkervereniging de Korenbloem beheren de stal en laten de bezoekers kennis maken met de wondere wereld van de bij.

 

Tijd: 11.00-17:00 (activiteiten stoppen om 16:00 uur). Kosten: € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,25. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaart­houders gratis op vertoon van jaarkaart.

 

Theatervoorstelling “Gruwelijke Rijmen”

In “Gruwelijke Rijmen” maakt schrijver Roald Dahl korte metten met zes sprookjesklassiekers op zijn eigen, onnavolgbare wijze. Assepoester is een verwende blaag, Sneeuwwitje’s dwergen zijn gokverslaafd, Roodkapje heeft moordzuchtige trekjes en met Goudhaartje loopt het ook al niet goed af. De twaalf zangers en zangeressen van Schudden voor Gebruik nemen je mee in een wervelend, kleurrijk en klankrijk avontuur.

 

Tijd: 13.00 14.00 en 15.00 uur. Duur: 40 minuten. Kosten: € 14,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,25. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaart­houders betalen € 3,00 op vertoon van jaarkaart. Reserveren is noodzakelijk en uitsluitend online mogelijk in de voorverkoop via www.glk.nl/doorwerth

 


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Kasteel Doorwerth te melden