Kasteel Doorwerth

Een stoer, vriendelijk en superromantisch kasteel! De rijke geschiedenis van het kasteel omvat meer dan zeven eeuwen. Het kende glorierijke, maar ook minder gelukkige tijden. Nu pronkt het weer in zijn volle 17de eeuwse glorie, compleet met poortgebouw, koetshuis en stallen. Ook de directe omgeving van het kasteel is authentiek.


De moestuin wordt zo beheerd dat het lijkt alsof de keukens van de landheer nog steeds van groenten en bloemen voorzien moeten worden. De grote boomgaard levert stoofperen en appelen en in de Lindenlaan heerst de koele schaduw die nodig was om adellijke dames rustig te laten flaneren. Binnen kun je genieten van historisch ingerichte vertrekken en musea. In de keuken, de kelders, de ridderzaal, bed- en eetkamer, torenkamer en herenkamer waan je je even een kasteelbewoner.


Elke laatste zondag van de maand kun je hier ‘toevallig’ historische figuren ontmoeten. In de wapenkamer kunnen kinderen zelf een maliënkolder passen. In de zuidvleugel zijn expositiezalen die de geschiedenis van het kasteel, maar ook de geschiedenis van de bosbouw en de jacht in Nederland in beeld brengen. Geniet van een kopje koffie, lunch of borrel in het Kasteelcafé De Zalmen. Een mooi souvenir of cadeau vind je in de kasteelwinkel.

 

Openingstijden

Het hele jaar van dinsdag t/m zondag 11:00 tot 17:00 uur

Tijdens schoolvakanties ook op maandag geopend


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Prijzen

Volwassenen €14,50

Kids 4 t/m 18 jaar €5,00

Museumkaarthouders en Donateurs €5,00


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Kasteel Doorwerth

Hoeveel sterren geef jij Kasteel Doorwerth?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Kasteel Doorwerth te melden