Agenda Kasteel Doorwerth

Toevallige ontmoetingen met vroegere bewoners

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Soms lijkt het alsof de vroegere bewoners van kasteel Doorwerth weer tot leven zijn gekomen. Op zondag 30 september en zondag 28 oktober kunt u ‘toevallige’ ontmoetingen hebben.

 

Kasteel Doorwerth ontmoet vroegere bewoners

 

Een ontmoeting met Charlotte Sophie Bentinck bijvoorbeeld, of één van haar kamermeisjes. De keukenmeiden uit de tijd van baron van Brakel zijn weer aan ’t werk in de oude keuken en wellicht komt u de baron zèlf tegen. Ook de eerste bewoner, de middeleeuwse Berend van Dorenweerd, loopt wel eens door het kasteel. Schellart van Obbendorf, de man die het kasteel zó mooi maakte dat hij er zelf aan failliet ging, vertelt zijn verhaal in de ridderzaal. En die meneer die buiten aan het schilderen is, is dat …., nee, maar dat is Theophile de Bock!

 

Ontmoet zelf de vroegere bewoners van kasteel Doorwerth!

 

Dit evenement is geschikt voor alle leeftijden.

Er zijn geen extra kosten aan verbonden, u betaalt de normale entree voor het kasteel. Toevallige ontmoetingen zijn er ook op 25 november en 30 december 2018.

 

Tijd: 11:00 tot 17:00 uur

 

Entree € 11,50 p.p., kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,25 p.p. De entree is gratis voor donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen op vertoon van een geldige donateurspas en Museumkaarthouders.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Kasteel Doorwerth te melden