Agenda Kasteel Doorwerth

Appelbollen maken en speciale speurtocht op kasteel Doorwerth

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Aan het eind van de zomer wordt de oogst binnen gehaald. De vruchten zijn rijp en worden geplukt en aardappelen en groenten klaar zijn voor de bewaarkelder en het inmaken. De oogsttijd was vroeger een hele drukke periode voor landman en huisvrouw. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen op vrijdag 19 en 26 oktober 2018 de tuinman van kasteel Doorwerth helpen. Eerst worden de appels geplukt uit de boomgaard, daarna mogen ze verwerkt worden in een zelfgemaakte heerlijke appelbol.

 

Kasteel Doorwerth Appelbollen maken

 

Terwijl de appeltjes in de oven zitten kan het kasteel bezocht worden aan de hand van een leuke appelspeurtocht. Daarna is het smullen geblazen van je eigengemaakte appelbol!

 

De speurtocht waarbij je op zoek gaat naar de verborgen appels in het kasteel is ook te doen zonder deze workshop. Je koopt de speurtocht tegelijkertijd met je toegangskaartje!

 

Reserveren is voor deze activiteit noodzakelijk.

 

Datum: 19 en 26 oktober

Aanvang: 14.00 uur

 

Duur: 2 uur

Prijs: € 14,50 volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar € 8,25. Dit is inclusief de entree voor het kasteel, de appeltjes speurtocht & de gemaakte appelbol natuurlijk! Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders betalen € 3,00 p.p.

Informatie en reserveren: (026) 339 74 06 of doorwerth@glk.nl

Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Kasteel Doorwerth te melden