Agenda Kasteel Doorwerth

Professor Bombasticus: de oude schat, op Kasteel Doorwerth

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Help! Kom alsjeblieft! Een onzichtbare tovenaar waart door de gangen, een ridderharnas begint soms vanzelf te rammelen en de klauw van een opgezette beer greep laatst naar een bezoeker. Professor Bombasticus heeft een deel van kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen ingericht als laboratorium voor belangrijk onderzoek. De professor is namelijk een hele oude schat op het spoor! Kinderen kunnen hem op zondag 21 oktober assisteren in zijn zoektocht.

 

Het laboratorium van Professor Bombasticus

Professor Bombasticus heeft in het kasteel zijn laboratorium ingericht voor belangrijk onderzoek. Hij zoekt namelijk naar de geheime deur van een ondergrondse gang die vanuit het kasteel leidt naar een schat diep onder water in de Rij. Bij die schat zit ook een ring en diegene die de ring te pakken krijgt en om zijn vinger doet kan over de hele wereld heersen. Dat is heel gevaarlijk want er is een hele valse tovenaar op de schat afgekomen. Maar de tovenaar is onzichtbaar en ergens in het kasteel! Help zoeken naar de tovenaar!

 

Nou zijn er nog gekkere dingen aan de hand, en daarom moeten de kinderen ook allemaal gekke proefjes doen in het laboratorium. Het wordt nog gevaarlijker want die tovenaar heeft drie handlangers in het kasteel, namelijk twee rammelende ridderharnassen en een opgezette Beer die tot leven is gekomen. Op magische wijze gaan de kinderen met de professor eerst die twee ridders en die beer overmeesteren, dan die tovenaar uitschakelen en dan de geheime deur verzegelen. Of loopt het heel anders af…

 

Datum: zondag 21 oktober

Tijd: Om 11:30, 13:30 en 15:30 uur

Duur: circa 45 minuten

 

Entree museum: € 11,50, kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,25. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders hebben gratis toegang. Aan deze activiteit zijn geen extra kosten verbonden.

 

Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Kasteel Doorwerth te melden