Agenda Kasteel Doorwerth

Musette, Chansons et quelques mots, une ambiance artistique au Chateau Doorwerth

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Doorwerth – Op zondag 21 januari treedt het bekende Lammy Bruyns Combo op in kasteel Doorwerth van Stichting Geldersch Landschap & Kasteelen. De groep verzorgt een gevarieerd optreden met “Swing Musette”, een Franse jazzy muziekstijl.

 

 

‘Swing Musette’

Het Musette-combo van de bekende accordeoniste Lammy Bruyns met haar vaste begeleiders op gitaar en bas, brengt die middag echte Franse “Musette” in het kasteel ten gehore. Oorspronkelijk dansmuziek, maar dan uitgevoerd in een swingend ritme zoals dat vóór de oorlog door de beroemde zigeunergitarist Django Reinhardt werd gespeeld.

 

Daarnaast zal er óók eigen werk van het combo te horen zijn, alsmede enkele chansons die de gehele wereld veroverden.

 

Tijdens het bezoek aan het museum treedt het combo in de Ridderzaal een aantal keer op en ze zullen korte uitleg geven over deze muziekstijl.

 

Lammy Bruyns Combo

Lammy Bruyns, die al diverse prijzen won, is gespecialiseerd in Musette-composities van o.a. Jo Privat en Gus Viseur. Met het Django-ritme van haar twee gitaristen en haar bassist, zullen de traditionele composities extra verrassend klinken.

 

Lammy Bruyns – accordeon/zang, Georg Lankester en Arthur Siero - gitaar en Jan Miedendorp de Bie – bas, voeren u even mee naar het vroegere Parijs!

 

Noteer deze datum in uw agenda en kom gezellig luisteren.

 

Datum: zondag 21 januari 2018

Tijd: 13.00, 14.30 en 16.00 uur, muziek en tekst en uitleg

Kosten: geen extra kosten naast entree museum

Entree museum: € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,25. Entree tot het museum is gratis voor Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders.

Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth

 

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn, tegen de beboste heuvels van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. Een aantal vertrekken in het kasteel is ingericht als evocatief museum: u kunt daar de vroegere sfeer horen, zien en ruiken, een zinnenprikkelende ervaring. Verder zijn er exposities over de geschiedenis van het kasteel en de jacht en de bosbouw en Nederland. Tenslotte kunt u naar Museum Veluwezoom, waar 19de- en 20ste eeuwse schilderkunst uit de omgeving van Oosterbeek getoond wordt. Op de stuwwal achter het kasteel ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is.

 

Bereikbaarheid:

Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth

A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen. Niet bereikbaar per openbaar vervoer.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Kasteel Doorwerth te melden