Agenda Kasteel Doorwerth

Educatief speeltoestel geïnspireerd op oude legende kasteel Doorwerth

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Langs de Lindelaan bij kasteel Doorwerth is een nieuw speeltoestel gerealiseerd. Aan de zandtafel met grote zetels, die dienen als uitkijktoren, is een oude legende van kasteel Doorwerth verbonden. Geldersch Landschap & Kasteelen wil de jeugd op deze manier nog meer actief betrekken bij verhalen rondom kastelen en landgoederen en deze ook ter plekke laten beleven.

 

Het verhaal

Knecht Jan Vinken is opgesloten in het kasteel omdat hij het tafelzilver heeft gestolen. Kinderen kunnen het gestolen zilver zoeken bij het speeltoestel. Dit kan ook op momenten dat het kasteel gesloten is.

 

Een route met pijlen start bij de parkeerplaats van het kasteel en leidt naar de speelplek.

 

De plaats van het misdrijf en de gevangenis in het kasteel zijn te bezoeken van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur, in vakanties ook op maandag. Entree kasteel € 11,50, kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,25. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders hebben gratis toegang.

 

In het kasteel is een nieuwe educatieve speurtocht te koop voor schoolklassen, kinderfeestjes & families. Deze speurtocht met als thema eten, leidt naar de zandtafel en weer terug naar de cel waar Jan Vinken nog vastzit… Hij zal de kinderen zelf vertellen of zij al het zilver hebben gevonden.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Kasteel Doorwerth te melden