Agenda Kasteel Doorwerth

Vrijwilligers infodag kasteel Doorwerth

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Geldersch Landschap & Kastelen (GLK) beheert een unieke collectie aan landschappen, monumentale gebouwen en museale objecten. De zeven opengestelde kastelen zijn bijzondere plekken om cultuur op te snuiven of een activiteit te beleven en de natuur in te gaan. Met zo’n tweehonderdduizend kasteelbezoekers in 2017 behoort GLK tot de middelgrote musea in Nederland. Het aantal bezoekers stijgt nog steeds en dat is positief. Vanaf vorig jaar zijn alle opengestelde kastelen met de Museumkaart te bezoeken. Maar ook het spectrum aan activiteiten op de verschillende kastelen neemt toe.

 

 

Kasteel Doorwerth, een van de zeven opengestelde kastelen, is een prachtig middeleeuws kasteel, gelegen in de uiterwaarden van de Rijn. Hier is te zien hoe vroeger op een landgoed werd geleefd. In de ingerichte vertrekken kunnen bezoekers de vroegere sfeer letterlijk ruiken, zien en horen. Het thema ‘kasteel in bedrijf’ verenigt de geschiedenis, bosbouw en jacht. Voor kinderen zijn er leuke, educatieve speurtochten door het kasteel. Museum Veluwezoom is bovendien gevestigd in het kasteel en toont naast vaste collectie ook jaarlijks tentoonstellingen. De kasteelwinkel verkoopt streekproducten, boeken, kaarten en leuke souvenirs. In Kasteelcafé de Zalmen is het heerlijk toeven na een kasteelbezoek of een wandeling.

 

Naast het binden en boeien van de trouwe bezoekers benadert kasteel Doorwerth ook nieuwe doelgroepen en worden er diverse evenementen en activiteiten georganiseerd. Dat kasteel Doorwerth een geliefde trouwlocatie is, is bij de meeste mensen wel bekend en de kinderfeestjes op het kasteel zijn inmiddels een begrip in de omgeving. Maar wist u ook dat het kasteel in de schoolvakanties een breed aanbod heeft van activiteiten? Van appelbollen bakken tot theatervoorstellingen, muzikale verrassingen en wandeltochten. Daarnaast zijn er diverse historische vertrekken te gebruiken als vergaderruimte.

 

Het uitbreiden van de activiteiten in en om het kasteel en de groeiende bezoekersaantallen vragen om een professionele aanpak. Het vaste team van kasteelmanager en kasteelmedewerkers wordt ondersteund door een grote groep vrijwilligers die zich inzetten op en om het kasteel. Dankzij de inzet van vrijwilligers kan het kasteel zo beheerd en geëxploiteerd worden dat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten.

 

Vrijwilligers gevraagd

Kasteel Doorwerth is daarom naarstig op zoek naar vrijwilligers die mee gaan draaien bij de kaartverkoop, in de winkel of als gastheer/ vrouw bij huwelijken, verhuringen en evenementen of voor rondleidingen. In die functie is men het visitekaartje van Geldersch Landschap Kasteelen en kasteel Verwolde. Vrijwilligerswerk op kasteel Doorwerth biedt afwisselend werk (geen dag is hetzelfde!) in een enthousiast team op een prachtige plek. Daarnaast krijgen vrijwilligers gratis toegang tot alle 7 opengestelde kastelen van Gelders Landschap en Kasteelen, 4 maal per jaar het magazine “Mooi Gelderland”.

 

Op zaterdag 3 maart organiseert kasteel Doorwerth een speciale vrijwilligers infomiddag. Op deze middag kunt u kennismaken met de kasteelmedewerkers en de verschillende vrijwilligersfuncties. Het programma ziet er als volgt uit:

13.30 inloop met koffie/thee

13.45 presentatie over de stichting GLK, het kasteel en toelichting vacatures

14.30 rondgang door het kasteel

16.00 afsluiting

 

Spreekt het u aan om in een enthousiast team mee te werken in dit prachtige kasteel en wilt u meer informatie over de mogelijke werkzaamheden van vrijwilligers op kasteel Doorwerth, stuur een e-mail naar doorwerth@glk.nl of meld u aan voor de speciale vrijwilligers infomiddag op zaterdag 3 maart.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Kasteel Doorwerth te melden