Agenda Kasteel Rosendael

Winteropenstelling kasteel en park Rosendael

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Vanaf januari 2019 is kasteel en park Rosendael elke zondag geopend.

 

 

In voorgaande jaren ging het kasteel van 1 november tot 1 april dicht. In deze periode vond de grote housekeeping en collectie- en gebouwenbeheer plaats. Met dank aan de afdeling bouwkunde en musea & collecties van Geldersch Landschap & Kasteelen en nog veel belangrijker de inzet van vele betrokken vrijwilligers, vinden deze activiteiten nu verspreid over het jaar plaats, waardoor het nu mogelijk is om het kasteel jaarrond open te stellen, te beginnen met een dag per week. Vanaf januari 2019 zijn het kasteel en park elke zondag te bezoeken tijdens de speciale winteropenstelling, elke zondag van januari t/m maart van 11.00 tot 16.00 uur

 

 

Kasteel Rosendael is een perfect uitje voor jong en oud. Het park rond het kasteel is één van de fraaiste en oudste landschapsparken van ons land. Het biedt een prachtige omgeving voor een winterwandeling met de speciale Beleef!plattegrond die bezoekers informatie geeft over de bijzondere boomsoorten en kunstwerken. De bekende tuinsieraden zoals de “Bedriegertjes” zijn in de winter ingepakt, maar bezoekers kunnen genoeg bijzondere plekken ontdekken; een kijkje nemen tussen de stammen van de reuzenlevensboom, het water oversteken via de stapstenen en als het mooi weer is een blik werpen in de Oranjerie, die nu fungeert als winterstalling voor de kuipplantencollectie. Download ter plaatse ook een van de digitale wandelroutes, zoals de bijzondere bomenroute.

 

Rosendael is meer dan zeven eeuwen oud. Graven en hertogen van Gelre hadden hier hun residentie. Kasteel Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien.

 

Het kasteel is uitsluitend met een kasteeltour te bezichtigen, op meerdere tijden per dag. Het is ook mogelijk om een privérondleiding te reserveren. In de kasteelwinkel vinden bezoekers fraaie streekproducten en souvenirs.

 

Vanaf 1 april 2019 is het kasteel weer van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend.

 

Voor de openstelling zoekt kasteel Rosendael nog diverse vrijwilligers, onder andere voor rondleidingen en voor de kaartverkoop bij de receptie. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden een mail sturen naar: rosendael@glk.nl

 

Openingsdagen: alle zondagen van 1 januari t/m 31 maart

Tijden: van 11.00 tot 16.00 uur

Rondleidingen: om 11.30 / 13.00 / 14.30 uur

Meer informatie en reserveren: rosendael@glk.nl

 


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Kasteel Rosendael te melden