Kasteel Rosendael

(5/5)  1 recensies

Kasteel & Park Rosendael in het Gelderse Rozendaal heeft een rijke geschiedenis. Al sinds de middeleeuwen staat er op deze plek een kasteel die door de hertogen van Gelre is gebouwd. Daarvan is alleen de grote ronde toren nog over. Deze toren met vier meter dikke muren, Donjon genoemd, is de grootse die in Nederland bewaard is gebleven!

 


Het landgoed is voor zowel volwassenen en kinderen een aangenaam dagje uit. Het park met de bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen trekt zelfs bezoekers vanuit het buitenland. In het kasteel zijn er nog veel oorspronkelijke interieuronderdelen bewaard gebleven, waaronder meubels, zilver, porselein en familieportretten.

 

Het kasteel is te bezichtigen door deel te nemen aan verschillende rondleidingen. Het Beleef! Souterrain is op eigen gelegenheid te bezoeken. Door het park kunt u zowel met een rondleiding als op eigen gelegenheid met de Beleef! Plattegrond wandelen. Verder beschikt Rosendael over een museumwinkel en een Oranjerie waar u wat kunt drinken en eten.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Van April t/m Oktober

Dinsdag t/m zondag 11.00 tot 17.00 uur.


November t/m maart

Zondag 11.00 tot 16.00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €11,50

Volwassenen los kaartje park €6,-

Kids 4 t/m 18 jaar €5,00

Kinderen los kaartje park €4,-

CJP €8,60

CJP 12 t/m 18 jaar €3,75

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


1 Recensies over Kasteel Rosendael

(Pagina 1 van 1)

 

"Onder de indruk!"

Axel   -   20-11-2019

20-11-2019

Trust Score:

Reageer op deze review

"Onder de indruk!"

Ik ben al vaker in het park geweest, maar een bezoek aan het kasteel was er nog niet van gekomen. Van de week een rondleiding gehad in het kasteel van een gids en dat is absoluut de moeite waard! Tijdens de rondleiding werden leuke weetjes verteld en ook enig acteertalent werd vertoond. Ik was onder de indruk van al het prachtigs dat dit kasteel herbergt. Zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Kasteel Rosendael?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Kasteel Rosendael te melden