Agenda Kasteel Rosendael

Kasteel Rosendael start een nieuw seizoen vol evenementen

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Vanaf dinsdag 2 april zijn kasteel en park Rosendael weer dagelijks geopend van dinsdag t.m. zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

 

Kasteel Rosendael nieuw seizoen

 

Het nieuwe seizoen gaat bruisend van start met diverse activiteiten; op woensdag 3 april kunnen kinderen en hun ouders mee met de Prinsessenrondleiding, waarbij de kinderen deftige manieren leren en van alles te weten komen over het leven op een kasteel. Op zondag 14 april kunnen bruidsparen vrijblijvend een kijkje nemen in de trouwzaal van het kasteel en inspiratie op doen voor hun bruiloft tijdens de Open Toptrouwlocatie Route. In het Paasweekend is er een paaseieren speurtocht uitgezet in het park. En op dinsdagmiddag 30 april kunnen kinderen komen kijken naar een muzikale verhalenvoorstelling in het park.

 

Het kasteel

Het kasteel was in de winter beperkt open, maar is nu weer dagelijks, van dinsdag t.m. zondag te bezoeken met de rondleidingen om 11.30 / 13.00 / 14.30 / 16.00 uur.

 

Kasteel Rosendael is een van oorsprong laatmiddeleeuws kasteel, dat door de hertogen van Gelre werd gebouwd. Het kasteel ligt in het Gelderse dorp Rozendaal bij Velp.

 

Het bestaat uit een imposant en historisch ingericht kasteel dat een mooi beeld geeft van hoe er vroeger op een kasteel geleefd werd. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien.

 

Park Rosendael

Het park leent zich uitstekend voor een prachtige wandeltocht. In het park zijn vanaf 1 april de bekende tuinsieraden weer te bewonderen zoals de Bedriegertjes en de Schelpengalerij. De bezoeker krijgt via een uitgebreide wandelroute op de Beleef!plattegrond informatie over de vele bezienswaardigheden en beplanting in het park.

 

Vrijwilligers gezocht

Voor de openstelling zoekt kasteel Rosendael nog diverse vrijwilligers, onder andere voor rondleidingen en voor de kaartverkoop bij de receptie. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden een mail sturen naar: rosendael@glk.nl

 

Openingsdagen park en kasteel: dinsdag t.m. zondag

Tijden: van 11.00 tot 17.00 uur

Rondleidingen: om 11.30 / 13.00 / 14.30 /16.00 uur

 

Entree kasteel en park: volwassenen € 9,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,25. (Donateurs GLK en museumkaarthouders gratis)


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Kasteel Rosendael te melden