Agenda Kasteel Middachten

Kasteeltuin Middachten weer open

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Vanaf woensdag 3 juni gaat de kasteeltuin van Middachten weer open. De medewerkers en vrijwilligers staan te popelen om weer bezoekers te mogen ontvangen. Uiteraard volgt Middachten de richtlijnen van de overheid en de RIVM. Zo kan iedereen 1,5 meter afstand van elkaar houden en in goede gezondheid en veiligheid de tuin bezoeken en een kopje koffie/thee drinken op het terras bij de oranjerie.


`Middachten


De tuin

De tuin van Middachten is een van de best bewaarde kasteeltuinen van Nederland. Er zijn drie eeuwen tuingeschiedenis zichtbaar én ze zijn een lust voor het oog. In de zomer betoveren 60 verschillende klim- en struikrozen de bezoekers met heerlijke geuren. Verder is er onder meer een kruidentuin, een kleurrijke vaste plantenborder en een openluchttheater met coulissen van taxushagen. Ook staan er een aantal bijzondere bomen, zoals een 150 jaar oude Libanonceder en een treurkastanje.


tuin


Nieuw: speurtocht voor gezinnen

Voor gezinnen met kinderen is een speurtocht door de tuin ontwikkeld, met allerlei doe-opdrachten onderweg. Tel het aantal rozensoorten in de rozentuin, speel een potje croquet, los een rebus op, zoek de Libanonceder en nog veel meer…


Nieuw: gerenoveerde Oostparterre

In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan de renovatie van de Oostparterre in de tuin. De Oostparterre is weer in oude luister hersteld: de parterre is verdiept en ingezaaid met gras, de oude zandstenen muurtjes zijn teruggebracht en het vak tussen de Rozentuin en de Oostparterre is voorzien van nieuwe beplanting en paden. In de loop van dit jaar wordt verder nagedacht over de toekomstige invulling van het verdiepte gazon. De gedachte is om een nieuwe, vierde tijdlaag, toe te voegen met een stempel anno eenentwintigste eeuw.


Praktische informatie

De tuin is open van 3 juni t/m 30 september, woensdag t/m zondag, 12.30-16.30 uur. Bij grote belangstelling worden deze tijden later mogelijk verruimd. Het kasteel blijft deze helaas zomer gesloten. Entree: € 6,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar en Vrienden van Middachten gratis. Bezoekers kunnen een entreekaartje kopen in de oranjerie. Vooraf reserveren is niet nodig. Parkeren: Parkeerplaats Smidsallee, Smidsallee, 6994 BJ De Steeg. Openbaar vervoer: Breng lijn 43, vanaf NS Arnhem, Dieren of Rheden. 


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Kasteel Middachten te melden