Kasteel Middachten

Landgoed Middachten in De Steeg is een van de grootste particuliere landgoederen van Nederland en is al meer dan 800 jaar familiebezit. De huidige eigenaar, graf zu Ortenburg, is de 25ste generatie. Middachten is nog steeds een landgoed in bedrijf. Het wordt gebruikt voor landbouw, houtproductie en jacht, er is een timmerwerkplaats en er wordt gewerkt in huis en tuinen. Het is een heerlijk landgoed om over rond te dwalen en even de tijd te vergeten.

 

Kasteel met eeuwenoud interieur

Middachten wordt voor het eerst vermeld in 1190, echter het huidige kasteel is eind 17de eeuw gebouwd. Doordat het nooit is verkocht, is de inboedel van het kasteel bewaard gebleven. Het kasteel is ingericht, zoals het rond 1900 was. Middachten is de trotse bezitter van een groot aantal schilderijen en heeft na het Koninklijk Huis de grootste portrettencollectie. Het kasteel is geen museum; het wordt getoond als bewoond huis.

 

Bloemenpracht in de kasteeltuinen

De tuinen van Versailles waren de inspiratiebron voor de tuinen van Middachten. Later zijn de tuinen beperkt aangepast aan de mode van de Engelse landschapstuin. In 1983 zijn ze gerestaureerd en verdeeld in ‘groene kamers’. Te zien zijn onder andere een rozentuin, een geurende kruidentuin, een openluchttheater met coulissen van taxushagen en een oranjerietuin met kuipplanten. Ook staan er bijzondere, oude bomen zoals een ginkgo en een libanon ceder.  

 

Tot rust komen in de oranjerie

De oranjerie in de tuinen wordt nog steeds gebruikt voor het vorstvrij bewaren van de kuipplanten in de winter. Tijdens het zomerseizoen staan de planten buiten en is de oranjerie omgetoverd tot ontvangstruimte met theeschenkerij. Het is een heerlijke plek om te genieten van een kop koffie/thee en een versnapering. U bent hier ook welkom zonder entreekaartje.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Tuinen 15 mei t/m 30 sept

Zondag t/m vrijdag 10:30 tot 16:30 uur

Tuinen rondleiding juli en augustus

Zondag om 13:30 uur

Kasteel rondleiding juli en augustus

Zondag 13:30 en 15:00 uur + op verzoek en tijdens evenementen

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Tuinen €6,-

Kasteel en tuinen €11,-

Kinderen tot 12 jaar gratis

 

Activiteiten bij Kasteel Middachten

  Van 11-12-2019 tot 15-12-2019

Middachten klaar voor de winter

  Van 11-12-2019 tot 15-12-2019

Kasteel Middachten in kerstsferen


0 Recensies over Kasteel Middachten

Hoeveel sterren geef jij Kasteel Middachten?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Kasteel Middachten te melden