Kasteel Middachten

(5/5)  1 recensies

Landgoed Middachten ligt vlakbij Arnhem in Gelderland en is één van Nederlands cultuurhistorische iconen. De rijke historie en de compleetheid, inclusief woon- en leefcultuur, maakt Middachten bijzonder en op nationale schaal van grote waarde als cultureel erfgoed. U bent van harte welkom om van de tuinen te genieten, het kasteel te bezichtigen of door de bossen en uiterwaarden te wandelen of fietsen.

 

Kasteel Middachten

 

Kasteel met eeuwenoud interieur

Het huidige kasteel Middachten is eind 17de eeuw gebouwd op de plek van een middeleeuwse voorganger. Doordat het kasteel al 800 jaar in familiebezit is, is de inboedel bewaard gebleven. Het is volledig ingericht met authentieke meubels, voorwerpen uit vroegere tijden en een omvangrijke collectie portretten. Het kasteel is nadrukkelijk geen museum en kan beleefd worden als een bewoond huis. Direct bij binnenkomst door de monumentale voordeur voelt u de huiselijke, warme sfeer.

 

Bloemenpracht in de kasteeltuinen

Met een rozentuin, een geurende kruidentuin, een openluchttheater met coulissen van taxushagen, grote grasparterres en zeldzame boomsoorten zijn de tuinen van Middachten een lust voor het oog. Bijzonder is dat er ook gesport kan worden: er is een grastennisveld en een croquetveld. In de oranjerie kunt u ontspannen met een kop koffie of thee en een versnapering.


Kasteeltuinen


De tuinen van Middachten zijn aangelegd aan het begin van de 18de eeuw en behoren tot de best bewaarde kasteeltuinen van Nederland. De formele tuinen van Versailles vormden toen de inspiratiebron, later zijn de tuinen aangepast aan de Engelse landschapsstijl en begin jaren ’80 van de vorige eeuw zijn ze gerestaureerd.

 

Tot rust komen in de oranjerie

De oranjerie in de tuinen wordt nog steeds gebruikt voor het vorstvrij bewaren van de kuipplanten in de winter. Tijdens het zomerseizoen staan de planten buiten en is de oranjerie omgetoverd tot ontvangstruimte met theeschenkerij. Het is een heerlijke plek om te genieten van een kop koffie/thee en een versnapering. U bent hier ook welkom zonder entreekaartje.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Tuinen 1 juni t/m 1 oktober

Woensdag t/m zondag van 12:30 tot 16:30 uur


Tuinen rondleiding juli en augustus (geen extra kosten of vooraanmelding, alleen een geldig tuinticket)

Zondag om 13:30 uur


Kasteel openstelling juni, juli en augustus

Zondag 13:00 tot 16:00 uur. Laatste toegang om 15:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Tuinen €8,00

Kasteel en tuinen €15,50

Kinderen t/m 12 jaar gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


1 Recensies over Kasteel Middachten

(Pagina 1 van 1)

 

"Prachtig kasteel en tuin"

Eric   -   22-01-2020

22-01-2020

Trust Score:

Reageer op deze review

"Prachtig kasteel en tuin"

Prachtig kasteel met een mooie tuin, vooral met rondleiding!


Hoeveel sterren geef jij Kasteel Middachten?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Kasteel Middachten te melden