Agenda PreHistorisch Dorp

Graaf mee met échte archeologen

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Tijdens de Nationale Archeologiedagen op 12 en 13 oktober kun je aan de slag als een échte archeoloog! De archeologische vrijwilligersvereniging organiseert in ons openluchtmuseum talloze activiteiten voor alle leeftijden.


Graaf mee


Help tijdens de start van de herfstvakantie met allerlei dagelijkse archeologische werkzaamheden. Samen met de archeologische vrijwilligersvereniging AVKP/AWN en het Erfgoedhuis duiken we in de Nationale Archeologiedagen. Help mee met plakken van potten, zoek mee naar de munten in onze mini-opgraving, zet een skelet opnieuw in elkaar of maak een Virtual Reality ritje door middeleeuws Eindhoven. Ook modernere technologie komt aan bod: In het ambachtenhuis staat een microscoop om zelf vondsten te determineren en in de zandbak kun je met een metaaldetector op speurtocht. Tijdens onze dagelijkse rondleiding krijgen volwassenen op 12 en 13 oktober extra informatie over de archeologische achtergrond van onze gebouwen. De jongsten kunnen mee met de speciale rondleiding voor kinderen: wat vind een archeoloog van wat je ziet in onze gebouwen, en hoe weet hij nou de rest van onze geschiedenis?


Gratis toegankelijk is ons Archeologisch Spreekuur, net voor de deur van onze receptie. Hier kun je je vondst door een archeoloog uit Eindhoven en omstreken laten determineren! Is het wel écht oud? Waar werd het voor gebruikt en wanneer?


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van PreHistorisch Dorp te melden