Agenda PreHistorisch Dorp

Heksia: De magische wereld van heksen en heidenen

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Hekserij leeft! Kom op 3 of 4 oktober naar Heksia, het nieuwe festival van het preHistorisch Dorp. Zweef in de wereld van rituelen en magie en laat je betoveren door de mystieke omgeving van het preHistorisch Dorp.


Heksia


Voel je je verbonden met de rituelen van vroeger? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar die geheimzinnige magische wereld van hekserij? Heksia is een festival voor iedereen: sprookjesliefhebbers, moderne heksen en heidenen die graag in het verleden dwalen.


Laat je twee dagen lang meevoeren door heksen en heidenen in ons openluchtmuseum. Daar vind je de meest mystieke plekjes: van de Heilige Eik tot het Enge Bos in de prehistorie, en van de kleine huisjes in de middeleeuwen tot de grote Adellijke Hoeve uit de tijd van Franken en Vikingen.


Uiteraard is er op ons middeleeuwse plein ook aandacht voor de mindere tijden: laat je meevoeren naar de waanzin rondom heksenvervolgingen. Waarom werden heksen vroeger verbrand? Wat is een heks eigenlijk? Hoe vierde men vroeger jaarfeesten? En wist je dat er nu ook nog heksen zijn?


Speur overal rond en verwonder je over de rituelen, verschillen én overeenkomsten in het geloof in goden en de wereld na de dood. Laat je wegen op de heksenwaag, snuffel tussen echte heksenspulletjes in de marktkraampjes, doe mee aan een heksencirkel of luister naar boeiende verhalen tijdens de dieptewandelingen.


Ook voor kinderen is er van alles te beleven: kom kijken naar onze heks in de poppenkast, maak je eigen beschermingsrune, luister naar de mooiste hekserige sprookjes of brouw een eigen heksensoepje.Prijzen & tickets

Voor Heksia geldt een toeslag op de reguliere entreeprijs. Als eerste jouw bezem stallen in onze fietsenstalling? Zorg dan dat je je tickets koopt in de voorverkoop:

Early witch Heksia t/m 30 juni: € 10,-

Prijs Heksia vanaf 1 juli: € 12,50


Let op: de tickets geven toegang tot één dag van het festival. Wil je meerdere dagen komen? Dan is het verstandig om meerdere tickets aan te schaffen.


Houd er rekening mee dat je bij de meeste kraampjes van Heksia met cash moet betalen. Bij de herberg en verkooppunten voor snacks en drinken kun je zowel pinnen als met cash betalen. Op het terrein is geen pinautomaat aanwezig om geld op te nemen.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van PreHistorisch Dorp te melden