Agenda PreHistorisch Dorp

Weekend in het preHistorisch Dorp

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

De weekenden in het preHistorisch Dorp zitten bomvol verrassingen: kom je een Viking tegen, zit de jager bij zijn tent of mag je even gaan spinnen? Geen dag is hetzelfde in het openluchtmuseum.


In het weekend kom je verschillende bewoners uit de geschiedenis tegen: jagers en verzamelaars in de prehistorie, de allereerste boeren of een middeleeuwse stedeling. Ze staan klaar om jou alles te vertellen over de periode waarin zij leven. Wil je liever wat ondernemen? Dan ben je in het weekend in het preHistorisch Dorp op de juiste plek. De ene keer maak je je eigen armbandje van vilt, de andere keer mag je vuur maken en ieder weekend krijg je wel de kans om zélf boog te schieten. Als je niet kunt kiezen, doe je het gewoon allemaal!


Weekend


In het weekend van 26 en 27 september zie je hoe men hout bewerkte in de vroege middeleeuwen. Lepels, kommen en schalen: veel werd er met hout gemaakt! Je ontdekt ook hoe worst wordt gemaakt in de middeleeuwen. Een smakelijke manier om het vlees van een dier te conserveren!


Herberg Den Bonten Os op het middeleeuwse marktplein is dagelijks open om je dorst te lessen en je honger te stillen.


Vanwege veiligheidsredenen hanteert het preHistorisch Dorp een maximum aantal bezoekers per dag. Het is daarom noodzakelijk om op voorhand online toegang tot het museum te reserveren.


Kies voor een ochtend- of middagbezoek: van 09:30 tot 13:00 uur of van 13:30 tot 17:00 uur. Een ticket kost € 9,95. Toegang is gratis voor kinderen t/m 3 jaar, Museumkaarthouders en begeleiders van gehandicapten (max 1 per persoon).


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van PreHistorisch Dorp te melden