Agenda PreHistorisch Dorp

Middeleeuwse speelweken

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Kinderspel?! Kom spelen en knutselen in de herfstvakantie. Boomklimmen? Yes! Boogschieten? Zeker! Steltlopen? Echt wel! Deze herfstvakantie beleef je eeuwenoude binnen- en buitenspelletjes in het preHistorisch Dorp in Eindhoven. Buiten ga je op avontuur door onze geschiedenis en het vermaak voor kinderen. Wist je dat buiten spelen er vroeger best ruig aan toe ging? Binnen in echte hoeves en boerderijen van vroeger maak jij knutselwerkjes of jouw eigen speelgoed. Met hout, touw, ijzer en nog veel meer. Samen met je vriendjes of ouders beleef je zo een waanzinnige dag. Enne: alles wat je maakt mag mee naar huis!


Middeleeuwse speelweken


De hele dag kunnen kinderen én volwassenen meedoen aan spelletjes, knutselprojecten en veel meer dingen op basis van het beroemde schilderij van Pieter Bruegel vol volkspelletjes. Het schilderij uit 1560 vertoont een tafereel met allerlei bijna vergeten spelletjes. Denk aan kegel, kolven en hoepelen. De meesten van ons hebben nog nooit gehoord van ketel slaan of bikkelen, terwijl kinderen in de middeleeuwen zich er prima iedere dag mee vermaakten. En na het spelen is het goed toeven in de middeleeuwse herberg.


Let op: maandag 12 oktober is het preHistorisch Dorp gesloten.


Vanwege veiligheidsredenen hanteert het preHistorisch Dorp een maximum aantal bezoekers per dag. Het is daarom noodzakelijk om op voorhand online toegang tot het museum te reserveren.


Kies voor een ochtend- of middagbezoek: van 09:30 tot 13:00 uur of van 13:30 tot 17:00 uur. Een ticket kost € 9,95. Toegang is gratis voor kinderen t/m 3 jaar, Museumkaarthouders en begeleiders van gehandicapten (max 1 per persoon).


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van PreHistorisch Dorp te melden