Agenda PreHistorisch Dorp

Romeinse Dagen

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Avé! Van 22 t/m 30 oktober overmeesteren de Romeinen het preHistorisch Dorp in Eindhoven. Tijdens de herfstvakantie staat het museum in het teken van het leven uit ongeveer 50 tot 150 jaar na Christus. Van patrouillerende militairen tot Romeinse burgers: verschillende lagen van de samenleving komen deze dagen bijeen.


Het dagelijks leven in de Romeinse tijd zag er heel anders uit dan nu. Tijdens de Romeinse Dagen in het preHistorisch Dorp ontdek je precies hoe anders dat was. Maak selfies met verschillende Romeinen en bewonder hun verrassend kleurrijke kleding. Ontcijfer wat de Romeinse symbolen betekenen, die staan de getallen zoals wij die kennen. Bouw zelf een Romeinse brug en ontdek hoe goed de boogconstructies uit deze tijd waren. Of bewonder de Romeinse kledingtentoonstelling, waar je verschillende outfits uit de Romeinse tijd voorbij ziet komen.
In het preHistorisch Dorp staan verschillende reconstructies van Romeinse gebouwen die ten tijde van het Romeinse Rijk in de regio van Eindhoven stonden. Een poortgebouw dat de Romeinen als uitkijktoren gebruikten om de omgeving in de gaten te houden bijvoorbeeld. Of een werkschuur waarin bijzondere ambachten worden beoefend. In de Romeinse kruidentuin kun je terecht voor alle bijzondere geuren die de Romeinen meenamen naar Nederland. Tot slot tref je in het openluchtmuseum ook de Runderhoeve, een inheems-Romeins huis waarin veel Romeinse elementen terugkomen.


Het preHistorisch Dorp is van 22 t/m 30 oktober open van 10:00 tot 17:00 uur. Toegang tot het museum is €11,50. Kinderen t/m 3 jaar en Museumkaarthouders mogen gratis naar binnen.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van PreHistorisch Dorp te melden