Agenda PreHistorisch Dorp

Opening preHistorisch dorp

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Het preHistorisch Dorp opent haar poorten weer! Kom je dat vieren in het weekend van 1 en 2 april?


Vanaf 1 april brengen de bewoners van dit openluchtmuseum in Eindhoven je weer naar het verleden. Speciaal tijdens de opening ontmoet je veel bijzondere gasten: hospitaalridders, ambachtslieden uit de prehistorie, ambachtslieden uit de middeleeuwen en nog veel meer. Ze doen allemaal niets liever dan jou een fantastische beleving bezorgen. Bewonder de gevechten van de Hospitaalridders, kom boogschieten of broodjes bakken, geniet van de grappen en grollen in de poppenkast of volg de rondleiding en kom alles te weten over de gebouwen en het verleden.


Eindelijk kan je weer genieten van de leuke activiteiten in het preHistorisch Dorp


Tijdens het openingsweekend valt er extra veel te doen. Er staan allerlei activiteiten gepland, zoals demonstraties en workshops. Oude vertrouwde activiteiten zoals boogschieten, speerwerpen en pennen slaan bijvoorbeeld. Maar ook andere bezigheden die men deed in het verleden, zoals broodjes bakken of muziek maken. En als je een spelletje wilt spelen, dan heb je op het middeleeuwse marktplein genoeg keus.


Ook de ArcheoFactory in het preHistorisch Dorp gaat weer open, waar je meer kunt leren over moderne technieken in de archeologie én echt spullen uit het verleden vast mag pakken! De ArcheoFactory is nieuw sinds 2022. In dit moderne lab ervaar je zelf hoe het is om een moderne archeoloog te zijn. Je leert hoe archeologen te werk gaan en hoe je zelf een reconstructie maakt van het verleden. Klaar om in de geschiedenis te graven?


Het openingsweekend is tevens de aftrap van de Nationale Museumweek! Deze vindt plaats van zaterdag 1 april t/m vrijdag 7 april en het openluchtmuseum van Eindhoven zorgt voor extra historische feestelijkheden. Het preHistorisch Dorp is gratis te bezoeken met de Museumkaart, maar deze week mag je jouw Museumkaart delen met een ander die nog geen Museumkaart heeft. Ben je fan van het museum en wil je iemand anders deze beleving bieden? Leen je kaart dan uit aan een ander. Let op: per kaart mag er één bezoeker naar binnen, jouw kennis komt die dag dus in plaats van jou.


Datum: zaterdag 1 & zondag 2 april 2023

Tijd: van 10:00 tot 17:00 uur

Prijs: € 11,50.

Gratis voor kinderen t/m 3 jaar en Museumkaarthouders.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van PreHistorisch Dorp te melden