Agenda Fashion for Good Museum

Kerstvakantie activiteiten bij Fashion for Good museum

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

AMSTERDAM – Even geen inspiratie voor je kerstvakantie plannen, maar wil je wel iets nieuws ontdekken en inspiratie op doen zonder al te actief bezig te hoeven zijn? Breng dan een bezoekje aan het enige duurzame modemuseum ter wereld: het Fashion for Good museum in Amsterdam. Ontdek hier de wereld van duurzame mode samen met het gezin of vrienden: een te gekke plek waar je je eigen T-shirts kunt ontwerpen, de toekomst van mode kan zien en voelen en selfies kunt maken in de GIF booth!


1: Zelf duurzame T-shirts ontwerpen

Een modemuseum zou niet een modemuseum zijn als je er geen kleding zou kunnen kopen, maar wat is nog leuker dan zelf kleren shoppen? Juist, je eigen kleding ontwerpen! En dat kan in het Fashion for Good museum. Kies je eigen favoriete slogan uit, creëer je eigen design en print het duurzaamste soort T-shirt dat er is en zie je ontwerp tot leven komen in de Design Studio.


© Presstigieux


2: Ontdek de toekomst van mode in de huidige tentoonstelling GROW: the future of fashion

Een jurk gemaakt van sinaasappelzijde, leer van kokosnoten en kurkpoeder of een outfit van de stof van een bananenplant? Geloof het of niet, maar het kan echt! De nieuwe tentoonstelling GROW: the future of fashion laat zien dat ‘natuur-couture’ de toekomst van mode kan worden. De prachtige creaties zijn gemaakt door Nederlands designtalent en ook bekende designers Karim Adduchi en Iris van Herpen laten creaties zien van natuurlijke materialen.


© Alina Krasieva


3: Krijg een audiotour in het museum door rapper Dio

Wie wil nu niet een museumtour krijgen van de enige echte Groenburgermeester van Amsterdam? Rapper Dio begeleidt je via je koptelefoon door het hele museum. En voor degene die geen kaas hebben gegeten van duurzame lingo, no worries: alles wordt verteld in hele begrijpelijke taal voor jong en oud’. Wel zo prettig!
4: Speel de materialen bingo of doe de museumspeurtocht met de familie

Er is genoeg te doen voor de kleintjes in het museum: wat dacht je bijvoorbeeld van een materialen bingo? Kun jij het appelleer vinden? Of ga voor een echte speurtocht waar je op zoek gaat naar duurzame mode in het museum. Zo leer je op een speelse en actieve manier hoe je beter kunt omgaan met onze planeet via je kledingkast.


© Alina Krasieva


5: Scoor decembercadeaus in museumwinkel de ‘Good Shop’

Het Fashion for Good museum heeft een geweldige concept store genaamd de Good Shop! In deze winkel vind je niet alleen hele toffe duurzame kledingmerken zoals Pangaia (die gekleurde joggingpakken!) maar ook unieke cadeaus zoals biologisch afbreekbare glittermake-up en de nieuwste sustainable fashion boeken! Preloved bijvoorbeeld over vintage shoppen geschreven door twee topstylisten of Dit is een goed gidsje van Marieke Eyskoot – een te gek kinderboek over duurzaamheid.


Kom je er toch niet helemaal uit? Je kunt ook een giftcard kopen die je kan gebruiken voor toegang tot het museum, om een privétour door het museum mee te boeken of voor een leuke aankoop in de museumwinkel.
6: Bezoek het museum – maar dan virtueel

Nog nooit eerder bij ons museum geweest en wil je deze maand liever thuis blijven? Geen probleem! Het Fashion for Good museum biedt ook virtuele tours aan. Dat betekent dat je een persoonlijke gids krijgt die samen met haar camera door het museum loopt en je gedurende een uur alles uitlegt rondom duurzame mode. Mocht je vragen hebben, dan mag je die tijdens het uurtje gewoon stellen! Leuk, interactief en een leerzame bezigheid voor het hele gezin, een klas of groepje vrienden.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Fashion for Good Museum te melden