Fashion for Good Experience

Het Fashion for Good Museum is een interactief museum dat gebruikmaakt van de nieuwste technologieën. Het museum heeft als doel de ogen van bezoekers te openen door de verhalen te vertellen achter de kleren die je draagt en je te laten zien hoe je zelf actie kunt ondernemen en een positieve impact kunt hebben op de mode-industrie. Via een persoonlijke digitale reis met een RFID-armband kom je meer te weten over de geschiedenis van de mode-industrie, duurzame producten en toekomstige mode-innovaties.


Verhalen achter kleding


Een van de belangrijkste elementen van het museum is de Innovation Lounge. Hier leer je over 50 innovators die op het punt staan de mode-industrie op zijn kop te zetten. Zodra je het museum binnenkomt, krijg je een RFID-armband overhandigd. Met deze armband kun je badges verzamelen die symbool staan voor praktische acties die je kunt ondernemen. Deze acties worden verzameld in een persoonlijke digitale gids, je Good Fashion Action Plan, waar je thuis mee aan de slag kunt. Hiermee word je hopelijk geďnspireerd om op een andere manier naar kleding te kijken en je koopgedrag zo nodig aan te passen. Het stopt niet zodra je het museum verlaat. Via speciale programmering met unieke workshops en events die in het gebouw van Fashion for Good worden georganiseerd, kun je verbonden blijven met de Fashion for Good Movement.


Action points


Bij de ingang van het museum vind je de infinity mirror met feiten over de huidige status van de mode-industrie, de perfecte plek voor een (duurzame) selfie. In de GIF booth in de Innovation Lounge kun je een caleidoscopische selfie nemen, en deze naar een indrukwekkende installatie sturen, om zo jouw toewijding aan een goede-mode-industrie te delen met anderen.


Good shop


In de Good Shop vind je kledingstukken die bewijzen dat good fashion al verkrijgbaar is. De winkel omvat zorgvuldig samengestelde collecties rond inspirerende thema’s. Het thema wisselt elke drie maanden en de merken daarmee ook. 


Interactief


Door het hele museum vind je interactieve activaties die je uitdagen om zelf creatief te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld in de ontwerpstudio je eigen Cradle to Cradle gecertificeerd T-shirt ontwerpen. Dit T-shirt is het duurzaamste T-Shirt dat momenteel op de markt is. Het door jou gekozen ontwerp wordt met een druk op de knop in de Design Studio op alle muren geprojecteerd, en brengt zo jouw ontwerp tot leven. En je kunt je eigen design in de winkel geprint zien worden en mee naar huis nemen.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Maandag 11.00 tot 17.00 uur

Woensdag t/m zondag 11.00 tot 17.00 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Kinderen t/m 5 jaar gratis

Jeugd 6 t/m 17 jaar €5,-

Volwassenen €10,-

Volwassenen + rondleiding €15,-

65+ en studenten €7,50

65+ en studenten + Rondleiding €12,50

CJP €6,50

CJP + Rondleiding €11,50

 

Activiteiten bij Fashion for Good Experience


0 Recensies over Fashion for Good Experience

Hoeveel sterren geef jij Fashion for Good Experience?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Fashion for Good Experience te melden