Alles wat je moet weten over de Vakantiebeurs

De winter is nog niet eens goed en wel begonnen of er breekt alweer een bijzonder zonnige periode aan! En wel van 11 tot en met 15 januari om precies te zijn. In Utrecht krijg je dan alvast een voorproefje van de meest zomerse temperaturen, van de witste stranden en van het blauwste water…

 

Witte stranden en blauw water

 

Vakantiebeurs

Jawel, we hebben het hier natuurlijk over de Vakantiebeurs; hét jaarlijkse evenement voor alle vakantieliefhebbers in Nederland en vér daarbuiten. Reis om de wereld in één dag, plof neer op een Spaans terrasje, steek lopend over naar Italië en laat je voeten héérlijk afkoelen in de Griekse Zee.

 

En zoals ieder jaar is er op de Vakantiebeurs ook dit jaar weer van alles te zien, te doen, te proeven en te beleven. Om alvast in de stemming te raken, vind je hieronder de highlights van de aankomende Vakantiebeurs.

 

Of je nu alleen op vakantie wilt, ver weg of dicht bij, met een singles groepsreis, of gezellig met het hele gezin, de Vakantiebeurs heeft echt voor iedereen wat wils.

 

Reis de hele wereld rondVoor iedereen wat op de vakantiebeurs

Foto's: Vakantiebeurs ©

Laat je inspireren

Allereerst vind je op de Vakantiebeurs natuurlijk ontzettend veel informatie over verschillende nieuwe en bestaande bestemmingen. Dus slenter op je gemak langs de honderden reisaanbieders en ontdek nieuwe bestemmingen, culturen en activiteiten van over de hele wereld. Blader door gidsen en vraag reisadviseurs het hemd van het lijf.

 

Laat je inspireren

Foto: Vakantiebeurs ©

Culinaire Route

Houd je bijvoorbeeld van traditionele hapjes of van lokale wijnen? Dan is de Culinaire Route echt iets voor jou. Ontdek nieuwe smaken en probeer verschillende wereldse gerechten, verspreid over de hele beurs.

 

Bierstube OostenrijkMaak kennis met lokale wijnen

Foto's: Vakantiebeurs ©

Kids Route

Voor de kleine ontdekkingsreizigers onder ons is er de speciale Kids Route, boordevol activiteiten en uitdagingen. Aan het einde van de route wacht je misschien nog wel een leuke verrassing…. Oh ja, onderweg kunnen pa en ma natuurlijk nog genoeg ideeën opdoen voor op vakantie.

 

Maak foto's op je favoriete vakantieplek

Foto: Vakantiebeurs ©

Soloreiziger Route

Ben je van plan om lekker alleen op vakantie te gaan? Luieren op het strand, klimmen in de bergen of een rondreis door Afrika? Neem dan de eerste afslag en ontdek de verschillende mogelijkheden op de Soloreiziger Route.

 

Alleen op reisKlimmen in de bergen

 

NL Reist Plein

Rondreizen of op vakantie gaan is erg leuk, maar vraagt ook om een goede voorbereiding. Voor informatie over praktische zaken als inentingen, reispapieren, verzekeringen, visa en veiligheid kun je terecht op het NL Reist Plein. Hier staan onder andere het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Douane en de GGD klaar om al jou vragen te beantwoorden.

 

Cruises Wereldwijd

Nu weer terug van even weggeweest: Cruises Wereldwijd. Droom weg bij een breed aanbod van cruises over de hele wereld, met daarbij natuurlijk heel veel tropische bestemmingen. Ga lekker liggen, sluit je ogen en waan jezelf alvast even aan boord van de Love Boat….

 

Cruise SchipGeniet van prachtige uitzichten

 

Reizigerscafe

Vergeet ook zeker niet je Bucket List, de lijst met dingen die je absoluut ooit nog eens gedaan wilt hebben. Een Pooltocht met een Arreslee? Bungee Jumpen van de Himalaya? Of zwemmen met dolfijnen in het Caribisch Gebied? In het Reizigerscafé kun je samen met verschillende reisexperts je dromen gaan verwezenlijken.

 

Maak je eigen bucketlist

 

Outfreeca

Jawel, recent ontdekt en nu al mateloos populair: Outfreeca. Hét continent voor kampeerders, voor liefhebbers van het buitenleven en van actieve vakanties. Wil je terug naar de oorsprong, of één zijn met de natuur? Neem dan vooral je bergschoenen mee, want op Outfreeca is er van alles te zien en te beleven.

 

Outfreeca kamperenActieve vakantie

 

Time to Momo

Wil je er even een paar dagen lekker tussenuit? Even lekker weg uit het leven van alledag? De schrijvers van de stedengidsen van Time to Momo zitten al voor je klaar om je te voorzien van alle wetenswaardigheden en tips & trics voor je volgende stedentrip. Een absolute Must See op de Vakantiebeurs!

 

Stedentrip RomeStedentrip Londen

 

 

Zoals je ziet staat de Vakantiebeurs ook dit jaar weer bol van de informatie en het vakantieplezier, met verschillende reizen voor verschillende reizigers. Of je nu wilt luieren, of actief rond wilt reizen.

 

Of je nu in je eentje wilt, of met een groep. Voor drie weken, of voor een weekend. Op de Vakantiebeurs vind je het allemaal!
Reacties op "Alles wat je moet weten over de Vakantiebeurs"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.