Bezoek aan Het Noordbrabants Museum: onze beleving

Fijnuit heeft in het altijd gezellige Den Bosch Het Noordbrabants Museum bezocht. Het museum heeft een behoorlijk gevarieerd aanbod. Het Museum presenteert kunst, cultuur en geschiedenis van Noord-Brabant aan iedereen – Brabanders en niet-Brabanders.  


Een kijkje in het museum


Historie en moderne kunst

We begonnen bij de zalen in het oude stadspaleis, waar kunst uit de periode 1500 tot 1900 te zien is. Veel stillevens met bloemen en barokke afbeeldingen. Daarna liepen we een zaal binnen die vooral aan de Brabantse periode Vincent van Gogh was gewijd. Er werd erg veel informatie gegeven over zijn leven en manier van werken, met brieffragmenten, animaties en voorwerpen uit het dagelijks leven. Erg leerzaam en interessant! In de rest van het museum werd de kunst geleidelijk aan steeds moderner.


Werken van Vincent van Gogh aan de muur


Verhaal van Brabant

Net toen we dachten dat we het hele museum wel gezien hadden, ontdekten we dat er nog een afdeling "Verhaal van Brabant" was, dit was bijna weer een heel museum op zich! De hele geschiedenis van Noord-Brabant en Den Bosch komt hier aan bod, met allerlei interessante en mooie voorwerpen. Van mammoetkiezen tot Romeinse amforen, middeleeuwse gebruiksvoorwerpen, beelden van de Sint-Janskathedraal tot aan de moderne tijd met reclameborden van Brabantse fabrieken en een DAF auto. Een ware tijdreis, en misschien wel ons favoriete onderdeel van het hele museum.


Het verhaal van brabant op de muur


Genieten in de Paleistuin

Daarna hebben we nog heerlijk gezeten in de Paleistuin van het museum, ook een echte aanrader! Voor wie er echt niet genoeg van kan krijgen: normaal gesproken is er in het Noorbrabants Museum ook nog een speciale expositie te zien (die was nu in opbouw) én onder hetzelfde dak bevindt zich bovendien nog het Design Museum Den Bosch (beide musea zijn samen te bezoeken met een speciaal combinatieticket).


Snoepje van de week op het bordEen dag vol ontdekkingen

Ons bezoek aan het Noordbrabants Museum in het levendige Den Bosch was een boeiende ontdekkingsreis door diverse kunststromingen en de rijke geschiedenis van Noord-Brabant. Van prachtige barokke stillevens tot de diepgaande Vincent van Gogh tentoonstelling en het uitgebreide 'Verhaal van Brabant', het museum bood een breed scala aan indrukwekkende ervaringen. We sloten onze dag af in de serene Paleistuin, wat zeker een aanrader is. Met de mogelijkheid om ook het Design Museum Den Bosch te bezoeken met een combinatieticket, is dit museumbezoek een absolute must voor iedereen die Den Bosch bezoekt.


Bekijk ook:
Reacties op "Bezoek aan Het Noordbrabants Museum: onze beleving"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.