De Ark van Noach vertrekt voorgoed

In juni 2012 werd de replica van de Ark van Noach geopend in Dordrecht. Inmiddels ruim 3 jaar later moet het museum helaas haar deuren alweer sluiten. Gelukkig heeft u nog tot 31 januari 2016 de kans om de Ark te bezoeken. Mis deze kans niet.

 

De Ark van Noach in het donker

 

Vergunning

Op 31 januari verloopt de vergunning voor de ligplaats in Dordrecht. Door het uitblijven van genoeg bezoekers en een gewenste wereldreis van Johan Huibers (eigenaar van het schip) wordt de vergunning niet verlengd en verdwijnt het grootste houten schip ter wereld voorgoed uit Nederland.

 

"het oudste en tevens het grootste houten schip ter wereld"

 

Nieuwe bestemming

De bedoeling is om uit te varen naar Rio de Janeiro in Brazilië met het doel om ook daar het geloof te verkondigen en mensen de unieke kans te geven de Ark te bezoeken.

 

Bekijk ook: Top 6 musea in Dordrecht

 

Levensgrote olifanten in de Ark van Noach

 

Over de Ark van Noach

Aan boord van de Ark van Noach replica, het oudste en tevens het grootste houten schip ter wereld, vindt u activiteiten voor het hele gezin. U krijgt een indruk hoe het schip eruit heeft gezien en hoe Noach en zijn gezin geleefd moeten hebben. Op circa 20.000m2 bieden zij u presentaties over de geschiedenis van Noach, wetenschappelijke achtergrond informatie, diverse schilderingen rondom het thema, filmzalen en een restaurant waar u heerlijk kunt genieten van het uitzicht over rivier de Merwede en de stad Dordrecht.

 

Laatste kans

Gelukkig is het nog niet zover. Wilt u ook nog graag de replica van de Ark van Noach met eigen ogen bekijken? Breng dan voor 31 januari 2016 een bezoek aan het grootste houten schip ter wereld!
Reacties op "De Ark van Noach vertrekt voorgoed"

Stefan schreef:

27-11-2015

Erg jammer! We gaan ons best doen voor deze datum nog even een kijkje te komen nemen. Het lijkt me toch wel erg indrukwekkend en mooi.

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.