De escape room veroverd Nederland

Lichtelijk gespannen loop je aarzelend de kamer binnen. De vloer kraakt en de deur valt al piepend zachtjes achter je dicht. Je hoort nog net hoe de sleutel in het slot wordt omgedraaid en je beseft je plotseling dat jullie nu op elkaar aangewezen zijn.

 

Escape Rooms zitten vol spanning en sensatie

 

Langzaam wennen je ogen aan de duisternis en je ziet dat de kamer vol staat met allerlei vreemde attributen: een klok, een landkaart, een weegschaal en een oude schatkist. Vanaf nu hebben jullie slechts 60 minuten de tijd om te ontsnappen en om de kamer heelhuids te verlaten. De tijd gaat NU in!

 

Wat is een Escape Room?

Bovenstaand scenario kan zich afspelen in een zogeheten Escape Room. Dit is een thematisch ingerichte kamer waarin je je samen met een aantal vrienden of collega’s, vrijwillig op laat sluiten om te proberen er binnen een bepaalde tijd weer uit te ontsnappen. Dit doe je door het oplossen van raadsels en puzzels, en door het volgen van cryptisch omschreven aanwijzingen.

 

Teambuilding

In Escape Rooms draait het om behendigheid, teamwork en het laten kraken van je hersenen. Een avondje naar een Escape Room is bij uitstek geschikt voor een familie uitje, vrijgezellenfeest, een team-uitje of om gewoon eens te doen met een groepje vrienden of vriendinnen. Heel wat anders dan het klassieke paintballen of karten, maar minstens net zo leuk!

 

Ontsnap samen met vrienden of familie uit Escape Room AmsterdamTeamwork samen met je collega's of vrienden om uit de escape room te ontsnappen

 

Voor wie?

Met thema’s als Logic Locks, Zombie Escape, The Mansion en Operation Exit is er keus genoeg en er is ook altijd wel een kamer te vinden die bij je past. Bij de meeste Escape Rooms zijn er geen harde leeftijdscriteria, maar door de aard van het spel is een leeftijd vanaf 16 jaar wel aan te bevelen. De groepsgrootte varieert doorgaans van 2 tot 8 deelnemers en de prijzen beginnen bij ongeveer €10,- per persoon.

 

Kun jij uit deze Escape Room ontsnappen?

 

Escape Rooms voor kinderen

Door het succes van de Escape Rooms komen nu langzaamaan ook steeds meer escape rooms voor kinderen. In deze kamers kunnen kinderen vanaf 8 jaar leuke kamers oplossen. Denk bijvoorbeeld aan thema's als "De criminele kamer" of de "Champions Leage kamer".

 

Vind een Escape Room

 

Prison Escape misschien wel de grootste Escape Room van Nederland

 

Ontdekkers

Het fenomeen Escape Room is enkele jaren geleden uit Japan naar Nederland overgewaaid, waar het langzaam maar zeker steeds bekender werd. Sinds 2014 neemt het aantal Escape Rooms in Nederland echter in zeer rap tempo toe: er zijn momenteel dan ook al meer dan 260 Escape Rooms te vinden; ieder met zijn eigen thema’s en uitdagingen. 

Kortom, wil je eens wat anders dan anders en een apart dagje uit? Dan is een Escape Room absoluut een aanrader!
Reacties op "De escape room veroverd Nederland"

Jordy schreef:

28-06-2016

Ik ben een keer naar een Escape Room in Den Haag geweest met mijn neefjes en nichtjes en vond het echt een te gekke ervaring.

Ik kan het families, collega's en vooral vrienden enorm aanbevelen om een keertje naar een escape room te gaan. Gegarandeerd een leuke ochtend/middag/avond!

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.