Het Kruideniersmuseum: onze nostalgische reis in Utrecht

Fijnuit is naar het Kruideniersmuseum in Utrecht geweest. Gelegen in een rustig straatje, loop je eerst een ouderwetse kruidenierswinkel binnen. Binnen worden we gelijk heel hartelijk ontvangen met een lekker oudhollands snoepje.


Het winkeltje bij binnenkomst


Tentoonstellingsruimtes

Daarna zijn we de verschillende tentoonstellingsruimtes gaan bekijken. De geschiedenis van de kruidenier wordt verteld vanaf de middeleeuwen tot aan nu. Denk hierbij ook aan de sociale functie van de kruidenier, de opkomst van de supermarkten, het begin van de zelfbediening, het maken van reclame en nog veel meer. Het leuke is dat er heel veel voorwerpen te zien zijn, ouderwetse verpakkingen, reclames en verzamelobjecten van verschillende supermarkten van vroeger tot nu. Dit maakt dat het voor 'oudere' bezoekers echt een nostalgische reis terug in de tijd is, waarbij je veel dingen nog herkent.


Een kijkje in het museum


Kinderactiviteiten

Maar ook voor kinderen is het erg leuk om te zien hoe het er vroeger aan toeging, en in de verschillende ruimtes zijn kleine activiteiten te doen zoals kleurplaten of het vakkenvullen spel.


Kleurplaten en activiteiten voor kinderen


Ligging en toegankelijkheid

Het Kruideniersmuseum ligt midden in de historische binnenstad van Utrecht en is gratis toegankelijk. Wat ons betreft is dit kleine museum echt een grote aanrader! Wel nog een waarschuwing: Het museum is gehuisvest in een 17e-eeuws pand met oude trappetjes en is daardoor slecht toegankelijk voor mensen die moeilijk ter been zijn. Voor rollators en/of rolstoelen is het museum niet toegankelijk.


Voorkant van het gebouw


Ontdek de geschiedenis van de kruidenier in Utrecht

Voor een onvergetelijke duik in de geschiedenis van de kruidenier, bezoek het Kruideniersmuseum in het hart van Utrecht. Van het levendige nagebouwde winkeltje tot de fascinerende tentoonstellingsruimtes, elke hoek onthult de evolutie van deze essentiële handel. Of je nu gaat voor de nostalgische herinneringen of de educatieve waarde, dit charmante museum biedt een boeiende ervaring voor alle leeftijden. Gratis toegankelijk en gelegen in een idyllisch straatje, is een bezoek aan dit historische pand een absolute aanrader tijdens je verblijf in Utrecht.


Bekijk ook:
Reacties op "Het Kruideniersmuseum: onze nostalgische reis in Utrecht"

Wouter schreef:

11-07-2024

Wauw dat ziet er echt leuk en super interessant uit. En dan ook nog gratis entree. Ik ga snel eens een kijkje nemen

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.