In Miniworld Rotterdam is meer te zien dan je in eerste instantie denkt

Vlak bij het Centraal station in Rotterdam ligt MiniWorld Rotterdam. Wanneer je vanaf het station richting Miniworld loopt, tussen de hoge torengebouwen van Rotterdam door, voel je jezelf net een mini bewoner van Miniworld. Maar zodra je Miniworld betreedt verander je in een grote reus! En kijk je met je reuzen ogen uit over complete weilanden, industrie, de haven, huizen, treinen en meer.

 

Treinen in Miniworld Rotterdam

 

De eerste indruk

Zodra je binnenkomt bij Miniworld Rotterdam is de eerste indruk niet direct overweldigend. De balie is wat rommelig en alles ziet er ouderwets uit. Na het kopen van de kaartjes kregen wij door het overigens zeer vriendelijke personeel de weg gewezen en de lift sleutel toegereikt (voor onze kinderwagen).

 

Miniworld Rotterdam overzicht fotoBekijk alle mini's van dichtbij

 

Maar dan...

Als je vervolgens Miniworld betreedt heb je de neiging snel lopend de wereld oppervlakkig te bekijken. Zeker als je bijvoorbeeld al eens naar Madurodam bent geweest. Wij maakte deze fout eerst ook. Maar Miniworld Rotterdam is anders! Elk stukje Miniworld verteld een verhaal. Het is daarom dus ook erg leuk om de wereld goed van dichtbij te bekijken en bestuderen.

 

"Maar Miniworld Rotterdam is anders!"

 

Doe je dit, dan ontdek je hele avonturen en veel humor. Zo wordt er een cabriolet volgestort met zand, kun je in de stallen kijken om de koeien te zien, vind je her en der bekende tv personages en konden we dansen op Gangnam Style in de mini Ahoy!

 

Pas op voor mijn Cabrio! In Miniworld RotterdamBrand! De brandweer blust in Miniworld Rotterdam

 

Speurtocht door Miniworld Rotterdam

Voor een klein bedrag kun je een speurtocht kopen. Op deze speurtocht staan foto's van plaatsen in de Miniworld welke je moet vinden. Eenmaal gevonden moet je in die omgeving zoeken naar een bekend tv personage zoals de Teletubbies of Superman. Ook staan er een aantal leuke vragen op die echt van je verwachten dat je Miniworld goed afspeurt.

 

Video: Beleef Rotterdam in het klein

 

De dagen gaan snel in Miniworld Rotterdam

Net als in het echte leven wordt het in Miniworld Rotterdam dag en nacht. In plaats van elke 24 uur gebeurt dit elke 24 minuten. Wanneer het geleidelijk nacht wordt gaan de lantaarnpalen, auto, trein en flatverlichtingen aan. Dit is een heel bijzonder en mooi gezicht. Gelukkig is het langer dag dan nacht want tijdens de nacht is het lastig om te werken aan je speurtocht en de avonturen van de Miniworld bewoners goed te bekijken.

 

Bekijk ook:

 

Het is avond in Miniworld RotterdamHet is nacht in Miniworld Rotterdam

 

Treinen, treinen en nog eens treinen

Zoals een echte Miniworld beaamt zijn ook in Miniworld Rotterdam volop treinen te zien. Ze rijden gezellig langs de weilanden vol met koeien, gaan onder tunnels en over bruggen en er rijden zelfs treinen naar het prachtig nagebouwde Centraal station van Rotterdam.

 

Volop treinen in Miniworld Rotterdam

 

Een hapje eten en wat drinken

In Miniworld Rotterdam is ook de mogelijkheid om even te zitten en wat te eten en drinken. Helaas is het restaurant niet al te netjes. De stoelen zijn vies en de dienbladen nog nat. Het aanbod van het eten is wel heel divers van poffertjes tot broodjes Unox.

 

Bekijk ook:

 

De Blokhuizen van Rotterdam in Miniworld

 

Conclusie

Miniworld Rotterdam is een erg leuk uitje waar veel te zien is. Het is duidelijk dat er nog volop gewerkt en uitgebreid wordt aan Miniworld dus het kan alleen nog maar beter worden. Wij hebben ons samen met de speurtocht ruim 2 uur vermaakt. Er is ook nog een rondleiding maar deze hebben wij overgeslagen. Tip: bekijk de wereld niet oppervlakkig maar kruip dichtbij en ontdek de avonturen die de mini bewonders van Miniworld Rotterdam meemaken.
Reacties op "In Miniworld Rotterdam is meer te zien dan je in eerste instantie denkt"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.