Kamp Westerbork breekt record

In 2014 werd voor het Herinneringscentrum een record aantal bezoekers geteld van in totaal 148.500 bezoekers. Eind oktober 2015 stond de teller inmiddels al op 163.000 bezoekers. Voor het gehele kampterrein worden dit jaar zelfs 500.000 bezoekers verwacht!

 

Herdenkingsjaar en bijzondere evenementen

Mede door het Herdenkingsjaar en de bijzondere evenementen, is de belangstelling voor Kamp Westerbork dit jaar dan ook groter dan ooit. En dat is uiteindelijk meer dan terecht: Kamp Westerbork markeert een historisch punt in onze recente geschiedenis, wat ons herinnert aan hetgeen waarvan wij later gezegd hebben: “Dit nooit weer!”.

 

Bekijk ook: Onze algemene informatie en foto's van Kamp Westerbork

 

 

Over Kamp Westerbork

Kamp Westerbork was in eerste instantie een opvangoord voor Duits-Joodse vluchtelingen, maar is in de geschiedenis voornamelijk bekend geworden als doorvoerstation voor Nederlandse Joden naar eveneens beruchte kampen als Auschwitz, Sobibor en Bergen-Belsen. Vanuit Westerbork vertrokken in totaal 93 treinen, met daarin 107.000 mensen. Van deze 107.000 mensen zijn er uiteindelijk slechts 5.000 teruggekeerd.
Reacties op "Kamp Westerbork breekt record"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.