Letterkundig Museum gaat verdwijnen


Recent bereikte ons het nieuws dat na ruim 60 jaar trouwe dienst het Letterkundig Museum per 1 november zal gaan verdwijnen. Gelukkig gaat het hier niet om het museum zélf, maar alleen om de naam! En dat is maar goed ook, want het museum is momenteel levendiger en bekender dan ooit.

 

Literatuurmuseum pantheon

 

Literatuurmuseum

Begin 2016 heeft het Letterkundig Museum namelijk de website “Literatuurmuseum.nl” gelanceerd en dit online literatuurplatform is ondertussen uitgegroeid tot een daverend succes. Mede hierdoor is dan ook besloten om de naam van het museum te wijzigen van “Letterkundig Museum” naar “Literatuurmuseum”.

 

Literatuurmuseum Jan Cremer

 

Niet zomaar een naam

Het Literatuurmuseum is niet zomaar een willekeurig gekozen naam. De nieuwe naam past ook uitstekend bij de moderne tijd en de huidige activiteiten van het museum. Het Literatuurmuseum wordt vandaag de dag niet alleen bezocht door onderzoekers en biografen; ook liefhebbers, scholieren en studenten komen hier steeds meer dwalen, tussen schrijvers en verhalen.

 

Vanaf 1 november kun je dus letterlijk voor al je verhalen terecht in het Literatuurmuseum in Den Haag.

   AANBEVOLEN
Reacties op "Letterkundig Museum gaat verdwijnen
"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.