Miniworld Rotterdam vereeuwigd Saved by a Whale’s Tail

In de nacht van 1 op 2 november 2020 gebeurde er iets heel aparts in Spijkenisse. Bij eindstation de Akkers ramde een metro zich door de stootblokken aan het einde van het perron en kwam terecht bovenop een kunstwerk, dat de vorm heeft van twee walvis staarten. De beelden van de metro op de staart gingen de hele wereld over. Dit beeld moest natuurlijk wel vereeuwigd worden in Miniworld Rotterdam.
De Redding van een Metro

Miniworld speelt altijd graag in op de actualiteit. En deze gebeurtenis was wel heel bijzonder. Het kunstwerk getiteld ‘Saved by a Whale’s Tail’ van Maarten Struijk werd letterlijk de redding van een metro en zijn bestuurder in Spijkenisse. De beelden gingen de hele wereld over en de roep om de metro op de walvisstaarten te laten staan werd steeds luider. Des te meer reden voor de medewerkers van Miniworld om deze absurde gebeurtenis na te maken. Kortom: werk aan de winkel.


De Walvisstaarten

De modelbouwers zijn direct aan het werk gegaan om dit voorval in miniatuur te vereeuwigen. En dat was nog wel een klus! Ze vonden een passende locatie in hun miniatuurwereld en speciaal voor deze scene bouwden ze een nieuw metrospoor viaduct.
Intussen werd in de modelatelier gewerkt aan het maken van de walvisstaarten. Deze zijn gemaakt van hout, aluminium horgaas en hier overheen een laag gips, dat vervolgens helemaal met de hand is gevormd tot een walvisstaart. Dit is vooral heel veel werk met schuurpapier. En de staarten zijn zoveel mogelijk met de juiste kleur geverfd.De Metro

Hierna was het zaak om een metro te bouwen. Ze hadden een model in huis wat leek op de metro, alleen was deze blauw en wit van kleur. Deze hebben ze opnieuw geschilderd in zilver en de huisstijl van RET werd aangebracht met stickers.
Het spoorviaduct, de walvisstaarten en de metro zijn vervolgens samengebracht op een mooie zichtlocatie in onze miniatuurwereld. Vanaf nu is deze bijzonder gebeurtenis vereeuwigd in de miniatuurwereld van Rotterdam!


Per 19 november is deze bijzonder gebeurtenis vereeuwigd in de miniatuurwereld en te zien voor bezoekers. Het is nog wel even zoeken hoorden ze, want ja, het blijft schaal 1:87.
Reacties op "Miniworld Rotterdam vereeuwigd Saved by a Whale’s Tail"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.