Modelspoor uit de Achterhoek sluit deuren

Wat in 1979 begon als hobby ontspoorde al snel en werd het leukste familiepark van Aalten. Tot nu, helaas moet het park vele mensen teleurstellen en de deuren sluiten.

 

Impressie Modelspoor Panorama Aalten De Oostenrijkse Alphen in miniatuur Modelspoor Panorama Aalten

 

Hoe het begon

Het begon allemaal in 1979 bij de hobby van Bernard Buesink. Dagelijks bouwde hij aan zijn eigen miniatuur stad in de tuin aan hun huis in Aalten. De jaren erna “ontspoorde” de hobby en werd het een klein en gezellig familiepark waar tevreden bezoekers op hun 250m2 vol met prachtige bergen, treinen en dorpjes in miniatuur konden rondkijken. Genaamd: Modelspoor Panorama Aalten.

 

Hoe het eindigt

Ongeveer 5 jaar geleden ging het een stuk slechter met de gezondheid van Bernard. Gelukkig deelde zijn kleinkinderen Ramon en Jasmijn dezelfde passie en konden zij het werk overnemen. Inmiddels zit Bernard in een verzorgingshuis. Hierdoor gaat het huis met de prachtige miniatuurtuin in de verkoop. Helaas hebben Ramon en Jasmijn niet genoeg geld om het huis over te nemen. En betekend dit het einde voor Modelspoor Panorama.

 

Bekijk ook: De leukste dagjes uit in Aalten

 

Bernard Buesink Modelspoor Panorama Aalten

Foto: Bernard Buesink

 

Er is nog hoop dat de persoon die het huis gaat kopen het stuk grond waarop het park staat gunt aan de familie zodat het voort kan blijven bestaan.

 

Afscheid

Op 4, 10 en 11 oktober zal Modelspoor Panorama voor het laatst geopend zijn. Dit is je kans om nog afscheid te nemen van de hobby van Bernard Buesink. Op 10 en 11 oktober zijn er extra activiteiten zoals bijvoorbeeld een gast-modelbaan.
Reacties op "Modelspoor uit de Achterhoek sluit deuren"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.