Nieuw in Madurodam: Het Hof van Nederland

"Geachte Leden der Staten Generaal" Met deze woorden neemt Madurodam u mee naar het jaar 1572. Nederland is in handen van de Spanjaarden en Prins Willem van Oranje nodigt de twaalf steden uit voor een zéér geheime vergadering. Een vergadering die later het begin zou zijn van de opstand tegen de Spanjaarden.

 

Het Hof van Nederland in Madurodam

 

Nieuwe attractie Madurodam

De voorgeschiedenis van het ontstaan van het Koninkrijk der Nederlanden kun je nu zelf beleven in de nieuwe attractie van Madurodam: Het Hof der Nederlanden. En dit keer niet in het klein: Het Hof der Nederlanden is een attractie op ware grootte, waarbij je in een unieke zintuiglijke ervaring wordt meegenomen naar 1572.

 

Bekijk ook: Madurodam, wat is er nieuw...

 

Van 19 tot en met 23 juli van dat jaar vond de Eerste Vrije Statenvergadering plaats, waar de basis werd gelegd voor het Nederland zoals het nu is. Het Hof van Nederland neemt je in een 4 minuten durend schouwspel mee op reis door deze o zo belangrijke periode in onze geschiedenis.

 

"Ontmoet Willem van Oranje en neem plaats aan de grote tafel"

 

Ontmoet Willem van Oranje, neem plaats aan de grote tafel en ervaar deze spannende gebeurtenis alsof je er zelf bij was! Praat mee en beleef het ontstaan van Nederland in Het Hof van Nederland bij Madurodam.
Reacties op "Nieuw in Madurodam: Het Hof van Nederland"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.