De Orchideeën Hoeve prachtige planten en veel Dieren

Het bezoeken van een tropische vlindertuin stond al jarenlang op Janine haar verlanglijstje en nu was het zover. Samen met een vriendin vertrok ze naar Luttelgeest. Hoe dichter wij bij de bestemming kwamen hoe meer prachtig gekleurde bollenvelden wij tegenkwamen, de rit was dus al een feestje!

 

Prachtige orchideeën boven een bruggetje in Vlindertuin de Orchideeën Hoeve Mooie papier vlinder in Vlindertuin de Orchideeën Hoeve


 

Parkeerruimte

Aangekomen bij de Orchideeënhoeve bleek de parkeerruimte ruim voldoende te zijn en hadden wij zo een plekje gevonden. Bij binnenkomst hebben wij eerst het restaurant bezocht om bij te komen van de reis. Wij zagen een prachtige serre, maar die bleek helaas gereserveerd te zijn. De overige plaatsen waren wat donker en somber. Maar de koffie was prima!

 

Orchideeën in bakken bij Vlindertuin de Orchideeën Hoeve

 

Tropische Tuinen

We begonnen de route met de Tropische Tuin en werden verrast door de grote verscheidenheid aan tropische planten en Orchideeën. De één nog mooier dan de ander. Je bent tuinierster of niet, keurig verzorgd stond alles erbij. Door de mooie paden te volgen en af te wisselen met kleine spannende paadjes werden we getrakteerd op bruggetjes, watertjes en doorkijkjes. Daarna kwamen we in de Maleisische Tuin en die bleek nog mooier te zijn, we waanden ons nu werkelijk in de tropen! Watervallen, koikarpers, grotten, spannende paadjes en natuurlijk prachtige Orchideeën. De tuin met de Lori’s (minipapagaaien) wilden wij eerst overslaan, maar ze bleken te onweerstaanbaar te zijn. Wat een grappige vogels, en wanneer je het leuk vindt kun je ze nectar geven en zitten ze op je arm en schouders.

 

Spannende bruggetjes in Vlindertuin de Orchideeën Hoeve Bij de Orchideeën Hoeve komen de Lori's gezellig bij je zitten als je ze eten geeft


 

Heel veel vlinders

Tenslotte bezochten we de vlinderhal, een enorme hal met wederom prachtige paadjes, tropische planten en natuurlijk heel veel vlinders. We zagen veel verschillende exemplaren en maakten naar hartelust foto's. Wat een prachtige ervaring! Het speelparadijs sloegen wij over, maar het was voor ons wel duidelijk dat een bezoek aan de Orchideeënhoeve ook voor kinderen heel leuk is. En ook heel leerzaam, want alle tuinen hebben langs de paden opdrachten en leermomenten. Na afloop hebben we een lekker kopje thee gedronken bij theetuin 'De twee witte katers' in Blankenham een boerderijtje met alles in het blauw wit en heerlijke zitjes. Een mooie afsluiting van een leuk bezoek aan de Orchideeënhoeve.

 

Krokodillen show in de Orchideeën Hoeve

 

Uitje van de week!

Een aantal weken geleden was de Orchideeën Hoeve bij ons uitje van de week! We hebben ze toen extra in het zonnetje gezet met een mooi artikel vol leuke weetjes, video, leuke foto's en meer. Klik hier om het artikel te bekijken.
Reacties op "De Orchideeën Hoeve prachtige planten en veel Dieren"

Joke schreef:

20-05-2015

Wij komen hier ook altijd erg graag. Het is er prachtig!

Ook de kinderen hebben het altijd erg naar hun zin. Veel te doen en alle leuke dieren.

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.