Rondleiding Bakkerij Museum Hattem

Aan de noordrand van de Veluwe ligt het plaatsje Hattem. Deze plaats telt 11.802 inwoners met een oppervlakte van 24,28 km.

 

Omgeving Hattem Gelderland

 

In het plaatsje Hattem vind je diverse leuke uitjes en mooie bezienswaardigheden. Wij hebben een bezoek gebracht aan het Bakkerij Museum Hattem. Waar we kennis hebben gemaakt met de vroegere vorm van het brood en andere lekkernijen bakken.

 

Terug naar het Holland van vroeger

Al voor je het museum in loopt lijkt het al of je terug in de tijd bent gegaan door de mooie omgeving. Zodra je het museum binnentreedt wordt dit gevoel nog sterker. Je komt het museum binnen in een oud Hollands winkeltje waar je vers gebakken lekkernijen en andere dingen kunt kopen.

 

Oud Hollands Winkeltje in Bakkerij Museum Hattem

 

Verderop in het museum zie je verschillende oude keukens, ovens en andere materialen zoals die vroeger gebruikt zijn.

 

Keuken Oven Bakkerij Museum Hattem

 

Zelf koeken bakken

Kinderen kunnen in het museum onder enthousiaste begeleiding zelf een koek bakken. De bakker neemt met de kinderen stap voor stap door wat ze moeten doen om uiteindelijk een mooie en vooral lekkere koek te maken.

 

Kinderen kunnen zelf lekkere koeken bakken in Bakkerij Museum Hattem

 

Deze koeken worden vervolgens gebakken door de bakker en liggen even later voor je klaar.

 

Versgebakken koeken liggen klaar om op te eten in Bakkerij Museum Hattem

 

Mysterieuze tunnel

Het museum bestaat uit twee gebouwen. Bijzonder is dat deze twee gebouwen ondergronds met een tunnel aan elkaar verbonden zijn. In het tweede gebouw zijn nog allerlei leerzame en mooie bezienswaardigheden en een restaurant welke helemaal oud Hollands is aangekleed. Hier kun je een van de versgebakken producten, tegen betaling, uitproberen onder het genot van wat te drinken.

 

Droste op de Zolder

Na het beklimmen van een steile trap kom je op de hoogste verdieping van het museum. Dit is een kleine zolder toegewijd aan Droste chocola. Zo zie je hier erg oude televisie reclames van Droste en oude reclame posters.

 

Oude Droste reclame posters

 

Tijd over?

Heb je na afloop nog tijd over loop dan ook zeker even door het plaatsje Hattem heen. Een prachtig klein  en gezellig dorpje vol met leuke bezienswaardigheden.

 

Kikker orkest in Hattem

 

Meer over Bakkerij Museum Hattem

Wil je meer weten over Bakkerij Museum Hattem kijk dan zeker op onze detail pagina over dit museum. Hier vind je diverse informatie en nog meer leuke foto's.
Reacties op "Rondleiding Bakkerij Museum Hattem"

Vera Verheul schreef:

20-06-2024

Ik kom 21 juni en wil graag met 3 volwassenen koekjes bakken

M.Dijsselbloem schreef:

27-06-2016

Ik heb een vraagje, wanneer kan ik met de kleinkinderen 7 en 10 jaar komen bakken, volgende week, maandag,dinsdag of woensdag?
Hoor graag van U,
met vriendelijke groet,

Marg˘t Dijsselbloem

Debby schreef:

04-05-2012

Ik vond het heel erg leuk in het museum. Het was interessant om terug te gaan in de tijd en er werd heel enthousiast met de kinderen gebakken.

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.