Sinterklaasintocht 2016 alles wat je moet weten

Elk jaar is de grote Sinterklaasintocht weer een hele happening waar veel kinderen weken al dan niet maanden naar uit kijken. Wat weten we tot dusver over de intocht?

 

De grote Sinterklaasintocht 2016

 

Waar?

Dit jaar zal de goedheiligman met zijn pieten op 12 november 2016 aanmeren in het Zuid Hollandse plaatsje Maassluis. Burgemeester Edo Haan zal paraat staan om de Sint welkom te heten in Nederland. Vervolgens zullen zij door de binnenstad wandelen terwijl ze toegezongen worden, tekeningen aangereikt krijgen en de pieten veel pepernoten uitdelen.

 

Sinterklaasintocht 2016 in Maassluis

 

Intocht niet zonder problemen

Ook dit jaar kun je er weer op wachten. De intocht zal ook dit jaar niet zonder problemen verlopen. Zullen ze te weinig pepernoten meenemen, gaan de cadeautjes in het water vallen of vergeten ze Americo mee te nemen uit Spanje. Kortom we weten het nog niet, maar dat er iets mis zal gaan staat vast. Zoals vanouds zullen Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer de presentatie van de intocht verzorgen. 

 

Bekijk ook:

 

Het Sinterklaasjournaal

 

Sinterklaasjournaal 2016

Vanaf 9 november gaat het Sinterklaasjournaal weer beginnen. Over wat er zal gaan gebeuren en welke Pieten er deze keer zijn is momenteel nog niets bekend. Wel weten we dat Dieuwertje Blok het Sinterklaasjournaal zal presenteren en dat twee zeer geliefde pieten helaas niet aanwezig zullen zijn. Maar Geen Paniek!!

 

Groot verlies

Het is een groot verlies dat Pietje Paniek en de Hoofdpiet (a.k.a. Jochem Myjer en Erik van Muiswinkel) niet meer mee zullen reizen met de Sint naar Nederland. Onduidelijk is of de discussies rondom Zwarte Piet de aanleiding is van het stoppen bij het Sinterklaasjournaal.

 

Video: Volledige Sinterklaasintoch 2015
Reacties op "Sinterklaasintocht 2016 alles wat je moet weten"

Mariska schreef:

03-11-2016

Sinterklaas vieren wij alleen met de traditionele Pieten.
En anders voor ons ook geen intocht of journaal. Laat iedereen eens stoppen met zeuren. Het gaat om het plezier van de kinderen. Iedere cultuur zijn tradities.

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.