Sprookjeswonderland, alles wat je moet weten voor je dagje uit

Op zoek naar een sprookjesachtig dagje uit maar niet zo groots en prijzig als de Efteling? Misschien is Sprookjeswonderland in Enkhuizen dan wel het dagje uit voor jou..

 

Wees voorzichtig met de teen van de reus bij Sprookjeswonderland Enkhuizen

 

Sprookjesland of attractiepark?

Sprookjeswonderland in Enkhuizen is zoals de naam al zegt echt een Sprookjesland. Het thema van het hele park is gebaseerd op diverse bekende en minder bekende sprookjes. De voornaamste bezigheid in het park is luisteren naar de sprookjes en liedjes en het bekijken van de mooi nagemaakte personages en huisjes.

 

Roodkapje en de wolf bij Sprookjeswonderland EnkhuizenPaardje rijden in Sprookjeswonderland Enkhuizen

 

Gelukkig zijn er wel attracties! Hierdoor is het een prima combinatie van kijken en spelen. Zo kun je o.a. een ritje maken op een hobbelpaard, een rondje rijden in de auto’s, fietsen langs de Rattenvanger van Hamelen en een tochtje maken in de Dobberbootjes. Vreemd vind ik wel dat je per kind 1 ticket krijgt voor deze bootjes en dat er voor meer tochtjes 50 eurocent per kind betaald moet worden. Mogelijk is dit om de rijen kleiner te houden? En er rijdt continu een treintje die een klein rondje door het park maakt.

 

Vaar een rondje met de dobberbootjes in Sprookjeswonderland Enkhuizen

 

Speeltuin en kinderboerderij

Buiten de attracties en sprookjes om kunnen kinderen hun plezier op in de speeltuin. Hier staan leuke glijbanen, draaimolens en andere attributen. De draaimolens draaien op MK (mensen kracht) oftewel de papa’s en mama’s mogen aan het werk. Dit is helemaal niet erg, want zo blijven de ritjes makkelijk te verlaten of bij te wonen. En verbranden de ouders nog wat calorieën om later op de dag patatjes te kunnen eten.

 

Midden in het park is ook nog een kleine kinderboerderij. Buiten de bekende boerderijdieren hebben ze ook kangoeroes, lama’s en papegaaien.

 

Roetsj van de glijbaan in Sprookjeswonderland EnkhuizenBekijk de Emoe in de kinderboerderij van Sprookjeswonderland Enkhuizen

 

Sprookjes

Hoe kan het ook anders in Sprookjeswonderland hebben ze volop sprookjes. Bij binnenkomst zie je al direct de eerste sprookjesachtige huisjes. Elk hebben ze hun eigen verhaal te vertellen zoals “de Suyderseemeermin”. Verderop zingen standbeelden ons het Sprookjeswonderland lied toe. En kun je proberen het zwaard uit de rotsen te trekken, en soms lukt dat zelfs... een beetje.

 

Video: Beelden zingen je toe

 

Daarna kwamen we bij het Kabouterdorp. Hier doen alle kabouters al zingend hun verschillende beroepen. Ook de bekende sprookjes als Roodkapje en Doornroosje komen langs.

 

Binnen kijken bij de kabouters van Sprookjeswonderland EnkhuizenKnibbel, knabbel, knuisje, de heks in Sprookjeswonderland Enkhuizen

 

In kasteel Violinde is een paar keer per dag een theatervoorstelling. Verwacht hier geen acteurs want deze voorstelling wordt door poppen gedaan. Toch vonden alle kinderen het erg indrukwekkend.

 

Theater voorstelling door poppen in Sprookjeswonderland Enkhuizen

 

Onze favoriet was kleinduimpje! Hij zit verstopt in een grote laars. Maar als de reus in slaap valt springt hij eruit en zingt ons toe met een leuk en vrolijk lied, totdat... de reus wakker wordt van gekriebel aan zijn teen. In eens veranderd de vrolijke muziek naar spannende muziek en zegt de reus: “Ik ruik mensenvlees!!” (zie onderstaande video).

 

Video: Ik ruik mensen vlees

 

Ook het Tijdhuis mag niet ongenoemd blijven. Hier komen in een doorlopende show alle vier de seizoenen van het jaar aan bod. Tijdens één seizoen zie je vrolijk dansende en zingende wezens. Tijdens de herfst waaide er zelfs een echte koude wind door de ruimte.

 

4 seizoenen beleven in Sprookjeswonderland Enkhuizen

 

Hoe is het park onderhouden?

Sprookjeswonderland is zeer goed onderhouden. Alles staat netjes in de verf en is schoon. Er zijn meer dan voldoende zitbanken en prullenbakken aanwezig. Langs de paden staan prachtige bloemen in bloei. En alle attracties en sprookjes zijn goed onderhouden. Ook parkeerplekken waren er zat, en parkeren is gratis.

 

Sprookjesachtige gebouwen in Sprookjeswonderland Enkhuizen

 

“Wie niet van een kind geniet, ziet het allermooiste niet!”

 

Conclusie

Sprookjeswonderland in Enkhuizen is in vergelijking tot de grote parken goed betaalbaar, parkeren is zelfs gratis. Een bezoek is erg leuk voor kinderen tot een jaar of 9. Kinderen vanaf 9 jaar zullen het park mogelijk een beetje saai of kinderachtig vinden. Ze zijn te groot voor de attracties en de speeltuin. In Sprookjeswonderland kun je het prima 4 uur uithouden.

 

Ook ouders vermaken zich prima in Sprookjeswonderland want zoals zij zelf zeggen: “Wie niet van een kind geniet, ziet het allermooiste niet!”

 

Gratis: Alles wat je moet weten over Sprookjes Wonderland

Voor de echte fan of de nieuwe Sprookjeswonderland bezoeker maakte wij een prachtig e-book vol tips, weetjes en alles wat je moet weten over Sprookjeswonderland. Download deze direct gratis!

 

Reacties op "Sprookjeswonderland, alles wat je moet weten voor je dagje uit"

Marieke schreef:

03-10-2021

Vandaag genoten van alles wat Sprookjeswonderland biedt. In de regen voldoende binnenplekjes om te kijken. Prachtige natuur, lekkere koffie, vrolijk personeel.

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.