11 Tips voor een dagje winkelen in Leiden en omgeving

Shop till you drop… oftewel: sjoppen zonder stoppen! Of anders gezegd: winkelen tot je er (bijna) bij neer valt. In Leiden en omgeving zijn er volop mogelijkheden om eens even lekker een dagje te gaan winkelen.

 

Voor ieder wat wils

Wil je lekker slenteren langs leuke boetiekjes en tussendoor even lekker een terrasje pakken? Of juist even snel alleen datgene halen wat je nodig hebt? Winkelen als hobby, of winkelen omdat het moet. Als een compleet dagje weg, of als combinatie met bijvoorbeeld een dagje strand. Of je nu haast hebt of juist niet, de winkelgebieden in Leiden en omgeving bieden voor ieder wat wils. Binnen, buiten, bovn,beneden, indoor of overdekt…. Hieronder vind je dé winkel high lights van Leiden en verre omstreken:

 

Leiden Centrum

De Haarlemmerstraat is dé winkelstraat van Leiden en directe omgeving. Niet voor niets is hier al jarenlang het motto “een kilometer koopplezier”. In het oude centrum van Leiden vind je dan ook verschillende gezellige boetiekjes, een keur aan koffietentjes en terrasjes en uiteraard ook een aantal filialen van de alom bekende winkelketens.

 

Parallel aan de Haarlemmerstraat loopt de Breestraat, waar zich de afgelopen jaren ook steeds meer winkels hebben gevestigd. Met name in de zijstraatjes vind je een aantal “must see” tweedehands zaakjes en winkeltjes met snuisterijen. Even uitrusten? In het tussengelegen gebied kun je uitstekend terecht voor een kopje koffie, of voor een hapje en een drankje. Op woensdag en zaterdag vind je hier ook de Leidse Markt; één van de oudste markten van Nederland.

 

Zoals je ziet, is winkelen in Leiden “winkelen zoals winkelen bedoeld is”. Maar niet alleen in Leiden kun je lekker winkelen, óók in de regio kun je je helemaal uitleven in één van de volgende winkelcentra:

 

Winkelcentrum Leidsenhage (Leidschendam)

Het in de Leidse regio zeer bekende Leidsenhage in Leidschendam is een (grotendeels) overdekt winkelcentrum, met een groot parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren. Je vindt hier voornamelijk filialen van de landelijke ketens, met hier en daar ook een leuk boetiekje. Door de overkapping blijf je tijdens het winkelen ook nog eens lekker droog.

 

Vanaf eind 2017 gaat winkelcentrum Leidsenhage overigens flink op de schop. In de aankomende twee jaar wordt Leidsenhage dan omgebouwd tot The Mall of The Netherlands. Dit wordt gelijk maar het gróótste winkelcentrum van Nederland: vanaf eind 2019 kun je hier op 117.000 vierkante meter winkelen tot je er bij neervalt. Zorg dus dat je goede wandelschoenen hebt!

 

Het Winkelhof (Leiderdorp)

Het Winkelhof is een kleinschalig indoor winkelcentrum met ruime parkeergelegenheid. Je kunt hier onder andere terecht voor je dagelijkse boodschappen, kleding, schoenen en speelgoed. Het Winkelhof is geen winkelcentrum waar je úren zult gaan winkelen. Wel is het Winkelhof prima geschikt wanneer je weet wat je nodig hebt.

 

Kempenaerstraat (Oegstgeest)

De Kempenaerstraat is van oudsher dé winkelstraat van Oegstgeest. De winkelstraat ligt centraal gelegen in het oude dorp en heeft nét geen 100 winkels. Door de sjieke uitstraling wordt de Kempenaerstraat bezocht door inwoners uit de gehele Bollenstreek en Wassenaar. De Kempenaerstraat wordt dan ook niet voor niks De Parel van de Bollenstreek genoemd.

 

Hoofdstraat (Noordwijk aan Zee)

Toeristisch, maar toch kleinschalig en gemoedelijk gezellig. Zo laat deze winkelstraat in Noordwijk zich het best omschrijven. Met relatief veel kleinere, zelfstandige winkeltjes kun je hier lekker rondneuzen naar bijzondere en aparte dingetjes. Winkelen in de Hoofdstraat is trouwens ook uitstekend te combineren met een dagje strand. Even genoeg van de zon? Vijf minuutjes lopen en je kunt je hélemaal laten gaan.

 

In de Boogaard (Rijswijk)

Vlakbij de snelweg vind je dit moderne winkelcentrum met volop parkeergelegenheid. Verspreid over vier passages en verschillende verdiepingen vind je hier meer dan 150 winkels en horecagelegenheden. Je kunt hier zowel outdoor als indoor shoppen, dus ook ’s winters kun je hier lekker warm winkelen. Er worden In de Boogaard regelmatig leuke evenementen georganiseerd, waarbij uiteraard ook de kinderen niet worden vergeten. En voor de mannelijke lezers onder ons: ze hebben hier ook een Media Markt….

 

Den Haag Centrum

Oh oh Den Haag, mooie winkelstad achter de Duinen… het Spui, de Lange Poten en het Plein… Den Haag bruíst en dat geldt zeker ook op het gebied van winkelen: in het Haagse centrum vind je honderden winkeltjes van allerlei pluimage, zowel groot als klein. Shoppen, struinen en slenteren over de markt, op zoek naar de allerleukste schoenen, de hipste fashion of gewoon de allernieuwste tv. In Den Haag kan het allemaal.

 

En wanneer je even bij wilt komen van het urenlange winkelen, dan is het nabijgelegen Scheveningen “the place to be”. Even lekker uitwaaien? Of een romantische wandeling? Dan is het Scheveningse strand is dé aangewezen plek. En oh ja… mocht je er stiekem toch nog geen genoeg van hebben: op de boulevard kun je ook prima winkelen!

 

Stadshart (Zoetermeer)

Rara, het heeft honderd eenenzestig winkels, vijf en veertig horeca gelegenheden en zelfs een eigen klantenkaart? Precies: het Stadshart heeft het allemaal. Ook hier vind je zelfstandige winkeliers naast filialen van de grote ketens. Het Stadshart bestaat momenteel uit zes delen; een zevende deel zal naar verwachting begin 2018 worden opgeleverd. Je vindt hier dus veel afwisseling en variatie in winkels, in een open en toegankelijk gebied met ruime parkeervoorzieningen. Ideaal om zowel doelgericht even snel te winkelen, als om rustig op je gemak wat rond te kijken.

 

Rijneke Boulevard (Zoeterwoude)

Op de Rijneke Boulevard kun je uuuuuuuren speuren, struinen en snuffelen naar alles wat te maken heeft met zitten, liggen, koken, design-en, relaxen, toiletteren, badderen en opruimen. Jawel, een heuse meubelboulevard. Hier kun je wel een dagje zoet zijn en inspirerende ideeën opdoen voor nieuwe accessoires, een verbouwing of een complete make over. Er zijn interieurwinkels voor ieder budget en voor iedere smaak. Enne…. niet alleen geopend op tweede Paasdag…

 

Intratuin

In de omgeving van Leiden vind je verschillende vestigingen van Intratuin; zoals bijvoorbeeld in Voorschoten. Hier kun je natuurlijk terecht voor allerlei dier- en tuinbenodigdheden. Maar wist je ook dat je hier prima kunt winkelen voor bijvoorbeeld barbecues en kerstartikelen? En zelfs voor vuurwerk? Of dat je hier even lekker kunt relaxen met koffie en gebak?

 

Afhankelijk van het jaargetijde wordt een Intratuin geheel ingericht naar het seizoen. Een absolute aanrader is het winkelen vóór en tijdens de kerstdagen. De Intratuin bevindt zich dan helemaal in hogere kerstsferen, met een groot assortiment aan kerstartikelen.
Reacties op "11 Tips voor een dagje winkelen in Leiden en omgeving"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.