Uitje van de week 23: Ecomare in de Koog

Weet jij al wat er allemaal te beleven is bij Ecomare? Daar gaan we vandaag verandering inbrengen. Ecomare is namelijk zeer divers met o.a. natuurmuseum, zeehondenopvang, zeeaquarium, vogelopvang, duinpark en meer.

 

Wat is Ecomare in de Koog

Bij Ecomare werken ze aan natuurbescherming in de Wadden- en Noordzee. Dit doen ze onder andere door voorlichting, educatie en natuurlijk opvang van zeehonden en vogels. In het nieuwste bassin bij het terras kun je door grote kijkruiten deze zeehonden onderwater zien zwemmen. Ook zijn er sinds kort bruinvissen te bewonderen. Op het buitenterrein zijn allerlei speelelementen te vinden zoals: een eb en vloed speeltuin, een wandeling met educatieve speeltoestellen en mooie modellen van diverse dieren.

 

Zeehonden bij Ecomare Op de foto met de zeehonden modellen bij Ecomare

 

Korting Ecomare

Sinds enkele maanden hebben wij een prachtige samenwerking met Ecomare. Wij mogen namelijk korting coupons weggeven op de website. Lever deze coupon in aan de kassa van Ecomare en je ontvangt direct 15% korting op je entree! Klik hier om jouw korting coupon te downloaden.

 

> Profiteer van 15% korting met onze korting coupon

 

Nieuw in 2014: de Walviszaal

Sinds 25 april vind je in Ecomare de nieuwe Walviszaal. In deze zaal voel je jezelf behoorlijk klein wanneer je naast een 15 meter lange potvis skelet staat. In de walviszaal zijn 6 skeletten van walvissen en dolfijnen van dichtbij te bekijken. Al deze skeletten zijn op of in de buurt van Texel aangespoeld.

 

Echte walvis skeletten in de Walviszaal van Ecomare

 

Drijvend goud

Een van de topstukken van Ecomare vind je ook in de Walviszaal. Namelijk een stukje ambergrijs, een stof die maar door enkele potvissen wordt aangemaakt. Vroeger werd Ambergrijs ook wel drijvend goud genoemd.

 

Verder vind je in de walviszaal nog de Evolutiewand. Deze geeft over de hele wand o.a. schaalmodellen weer van oerwalvissen. Speel het skelettenspel en ontdek dat er eigenlijk minder verschillen tussen jouw schedel en die van een walvis zijn dan dat je eigenlijk zou denken. En kun je ook zelf gaan onderzoeken.

 

Dagelijkse shows

Dagelijkse zijn er spannende en educatieve shows te zien bij Ecomare:

10:30u Bruinvispresentatie - Ontmoet de mini-walvissen uit de Noordzee

11:30u Zeehonden voeren - Ontdek de grootste roofdieren van Nederland

13:30u Bruinvispresentatie - Ontmoet de mini-walvissen uit de Noordzee

14:30u Vissen voeren - Bekijk de onderwaterwereld rond Texel

15:30u Zeehonden voeren - Ontdek de grootste roofdieren van Nederland

 

Video impressie Ecomare

 
Reacties op "Uitje van de week 23: Ecomare in de Koog"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.