Madurodam, wat is er nieuw?

Madurodam zit niet stil. Regelmatig worden er nieuwe dingen bijgebouwd of opgeknapt. Zie hier de leukste verbeteringen van Madurodam.

 

Het nieuwe Madurodam "wauw" moment

Zodra je binnenkomt zie je nog niets, enkel een grote muur. Naarmate je verder loopt langs de muur komt de wereld van Madurodam langzaam te voorschijn. Nadat je de muur gepasseerd bent kijk je vanaf een verhoging uit over de hele wereld van Madurodam. Dit is wel even een wauw momentje.

 

Bekijk ook: Madurodam recensie

 

Overzicht over Madurodam Den Haag

 

Interactief Madurodam

Het grootste pluspunt van het nieuwe Madurodam is dat ze veel interactie hebben gecreëerd. Waar Madurodam voorheen meer weg had van een museum zijn er nu ook leuke dingen te doen. Vooral voor kinderen is dit een enorme verbetering!

 

Wat wegen de Kazen

Als eerste kom je bij de Hollandse kazen. Hier kun je meten hoeveel kazen je weegt. Ook kun je aan touwen hangen om te kijken hoeveel kazen jij op kunt tillen. Massaal hangt iedereen aan de touwen om zoveel mogelijk kazen op te tillen. Hoeveel kun jij er tillen?

 

Bedien dammen en bruggen

Bij de waterweg kunnen kinderen een houten boot pakken en de waterweg aflopen met de boot in de hand. Onderweg komen zij sluizen tegen welke vol of leeg moeten lopen om de boot te laten stijgen of dalen. Ook komen zij bij bruggen welke zelf opengedraaid kunnen worden om de boot te laten passeren. Laat de brug niet te lang open staan want anders zullen ongeduldige automobilisten luidruchtig gaan toeteren.

 

Draai zelf de brug open in interactief Madurodam

 

Vuur! Blus het vuur

In het water, tussen de reusachtige karpers, vind je veel grote en mooie boten. Maar, oh nee, een van deze boten staat in de brand! Jullie moeten dat blussen, en dit kan alleen met teamwork. Zo moet de pomp bediend worden om het water te spuiten en ook moeten de waterspuiten op het vuur worden gemikt.

 

Pompen om het vuur te blussen in Madurodam Blus het vuur in Madurodam

 

Containers in en uit laden

Leg zware containers op een boot in het water. Maar verdeel de gewichten goed anders kiept de boot om.

 

Ook kun je met een robot arm containers oppakken om ze op een boot weer neer te leggen. Helaas is hierbij geen begeleiding waardoor op een drukke dag dezelfde kinderen zonder af te wisselen constant aan de robot arm staan en andere kinderen niet aan de beurt komen.

 

Leg de containers goed in evenwicht

 

Treinmachinist spelen

Kruip achter het stuur van een zogenaamde trein. Laat een trein, op een beeldscherm, rijden, stoppen, en toeteren. Druk om de zoveel tijd snel op de dodemansknop anders is je beurt voorbij!

 

Leer Vliegen

Druk op de knop en er wordt een enorme hoeveelheid wind op je vliegtuig af gestuurd. Kantel je vliegtuig omhoog of omlaag om hem te laten stijgen of dalen.

 

Beklim een boot in de Speeltuin

Na een leerzame en mooie tour door de wereld van Madurodam willen kinderen misschien wel even hun energie kwijt. Dit kan in een mooie speeltuin. De speeltuin is gelegen aan het terras van het restaurant dus de ouders kunnen even tot rust komen met wat te eten en drinken.

 

Speeltuin piratenboot

 

Souvenirs voor mee naar huis

Bij een drietal plekken kun je een kleinigheidje kopen. Zo kun je voor een euro een miniatuur vrachtwagen een paar leuke glazen klompjes laten bezorgen. Of voor tevens een euro bij de bloemenveiling een speldje met bloemen laten bezorgen. Bij de derde plek wordt er voor 10 cent door een vrachtwagentje een mini Marsje gebracht, lekker.

 

Laat je eigen klompjes bezorgen in miniatuur Je eigen bloemenspeldje via de loopband

 

Het Hof van Nederland

Halverwege 2015 heeft Madurodam het park weer verder uitgebreid. Deze maal niet in het klein maar een attractie op ware grootte. Het Hof van Nederland neemt je mee terug naar 1572 het jaar dat Willem van Oranje voor belangrijke keuzes stond en aan de voet van het Nederland zoals we het nu kennen.

 

Bekijk ook: Nieuw in Madurodam, Het Hof van Nederland

 

Het Hof van Nederland in Madurodam

 

Voor wie is Madurodam leuk?

Madurodam is een ontzettend leuk uitje geworden met indrukwekkende gebouwen en bezienswaardigheden. Kinderen vanaf een jaar of 4 zullen veel plezier beleven in Madurodam. Voordat je het hele park bekeken hebt en alle dingen gedaan hebt ben je al gauw 4 tot 6 uur zoet. Leuk dus voor een hele dag.
Reacties op "Madurodam, wat is er nieuw?"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.