Wat kun je verwachten van een dagje uit naar Dolfinarium Harderwijk?

Op een zonnige lente dag liepen wij als eerste bezoekers het Dolfinarium binnen. Het park leek nog te slapen maar juist daardoor liet het zich perfect bekijken. Uiteindelijk 7 uur later lieten wij het park achter ons volgepakt met informatie om jou alles over het Dolfinarium te kunnen vertellen. 

 

 

Shows vol spektakel en humor

Zeg je Dolfinarium, zeg je prachtige shows. Eerlijk is eerlijk, ben je niet van plan de shows te gaan bekijken blijft er weinig van je bezoek over. De verschillende shows zijn van educatief en mooi tot humor alom.

 

Aqua Bella is de grote en bekende dolfijnen show. Deze wordt twee keer per dag gegeven in een grote overdekte koepel. Trainers geven samen met de dolfijnen een prachtige, leerzame, vermakelijke maar vooral spectaculaire show weg. Met grote regelmaat vallen de ohhh’s in het publiek die zeer onder de indruk zijn van de kunsten die de dolfijnen maar ook zeker de trainers uitvoeren.

 

Dolfijnen groeten het publiekDolfijn Naomi

 

In het Zotte Zeeleeuwen theater kun je overdekt in een mooi vormgegeven theater kijken naar de zeeleeuwen show. Deze show zit vol met grappen en grollen waar volwassenen maar vooral kinderen heerlijk om kunnen schaterlachen.

 

Zeeleeuwenshow

 

De Snor(rrr)show is de show van de enorme walrussen. Met name Nicolai is met zo’n 1700kg een enorme walrus. Het is onvoorstelbaar hoe deze dieren samen met de trainers leuke trucjes doen, grappen uithalen en er flink op los spetteren.

 

Walrussen met hun verzorgerWalrussen geven elkaar een kusje

 

Bij de (H)aaibaaishow kom je niet alleen heel veel te weten over de roggen en haaien die er rondzwemmen. Je mag ze ook zelf aaien en eten geven. Voor 2 euro kun je een schelp halen voor lekkernijen, althans voor de roggen. Zelf kreeg ik er niet veel honger van. Door het voeren komen de dieren heel dichtbij en krijg je goed de kans ze te bekijken of zelfs te aaien.

 

Roggen aaien

 

Ook de overige shows zijn de moeite om te bekijken. Zo heb je nog Sterk Werk, waar je alles komt te weten over de Stellerzeeleeuw. De Bruinvisbaai waar je alles leert over onze eigen bruinvis. Bij de Hobbeldebobbelshow kijk je mee naar de zeehonden. En als laatste de Dolfijnendelta, ook dit is een dolfijnenshow gegeven door een andere groep dolfijnen in het buitenverblijf.

 

 

Springende dolfijnenSpetterende dolfijnenshow

 

Op de foto met de dolfijnen

Wil je prachtige foto’s maken van jou of je gezin samen met de dolfijnen of walrussen, breng dan een bezoek aan het “Onder Odiezee Café”. Dit ondergrondse restaurant heeft grote glazen ruiten waardoor je, terwijl je geniet van een hapje of drankje, prachtig uitzicht hebt op de dolfijnen en walrussen. De dieren zijn erg nieuwsgierig en komen dus regelmatig even bij je kijken.

 

Op de foto met dolfijnNieuwsgierige walrus

 

Maar het kan zelfs nog beter! Tegen een extra vergoeding kan jij zonder ruit ertussen op de foto met een dolfijn of zeeleeuw. Klik hier voor meer informatie >>

 

In het water met de dolfijnen bij het Dolfinarium

 

Afwisselen met spelen

Natuurlijk willen kinderen niet alleen maar zitten en shows kijken, die willen ook lekker hun energie kwijt en spelen. Gelukkig is er dan ook tussen de shows door voldoende tijd en aanbod om lekker te spelen. Verspreid door het park zijn er 4 leuke speeltuinen aanwezig. Hier kunnen kinderen heerlijk klimmen, ravotten, glijden en schommelen. Ondertussen kunnen de ouders met goed uitzicht op de kinderen genieten van een hapje en drankje.

 

Spelen op het schipKlimmen en klauteren

 

Eten en drinken

Er zijn twee restaurants in het Dolfinarium verder zijn er over het hele park tentjes waar je iets te eten en drinken kunt halen. Let wel, dat deze mogelijk niet allemaal open zijn buiten het hoogseizoen. Afhankelijk van de drukte in het park zal het Dolfinarium meer of minder van de snack tentjes openen.

 

De restaurants zijn lopend buffet restaurants. Hierin is een grote diversiteit aan hapjes en drankjes te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een luxe broodje, patat met snack of gebak voor bij de koffie.

 

Liefde voor dolfijnen bij het Dolfinarium

 

Conclusie

Het Dolfinarium is een mooi en verzorgd park. Het straalt vriendelijkheid uit door de kleuren, de speelse dieren en het enthousiaste personeel. Aan het park ligt een ruim parkeerterrein waar je tegen betaling kan parkeren. Wij hebben ons ruim 7 uur vermaakt in het park. In deze tijd hebben wij diverse shows bekeken, lekker gegeten en in de speeltuin gespeeld. Ben je pas nog naar het Dolfinarium geweest, kijk dan even of er nieuwe shows zijn en hoe graag je de shows nog een keer wilt zien. Een bezoek aan het Dolfinarium is een aanrader, zeker als je er nog nooit geweest bent!

 

 > Controleer alvorens je bezoek altijd op de laatste Dolfinarium acties
Reacties op "Wat kun je verwachten van een dagje uit naar Dolfinarium Harderwijk?"

Priscilla schreef:

04-09-2021

Ik ben al heel lang niet meer in het park geweest ik spaar dolfijnen vind het zulke mooie dieren
Maar ik vind niet dat dolfijnen in een park horen ik vind dat dolfijnen gewoon vrij horen te zijn en niet in een kleine omgeving om shows te doen of wat dan ook dit is gewoon dierenmishandeling ik ben echt daardoor nooit meer geweest in het dolfinarium de dolfijnen horen in de vrije natuur niet mensen vermaken
Als er zieke dolfijnen zijn en je kunt ze tijdelijk opvangen daar sta ik wel achter want er zijn veel gewonde dolfijnen en daar wordt niks meegedaan dus een opvang oke en daarna weer vrijlaten
Dat is mijn mening dolfijnen horen niet in een park voor vermaak maar vrij dus ipv entertainment investeer liever in een mooie opvang voor verzorging en dan weer vrijlaten dit is dierenmishandeling en uitmelken van

ria schreef:

02-09-2018

ikwil donderdag graag met een dolfijn op de foto,dat ik het leuk vind dan kan ik het laten zien aan mei kooszes karing dat juli het goed doet met een dolfin

merel van dasselaar schreef:

11-06-2017

ik vind het dolfinarium leuk, omdat je allemaal dieren kunt aaien en omdat je kunt zien wat voor trucjes ze allemaal kunnen.

angela Kroezen schreef:

05-06-2017

Wij zijn gek op dolfijnen en vinden hun communicatie fantastisch. Een droom is om met onze verstandelijk gehandicapte zoon therapie te volgen met dolfijnen. Wie weet wat voor mooie kleine stapjes vooruit hij dan kan maken. Om te kijken of hij hier enthousiast van wordt zou een uur zwemmen met dolfijnen in het Dolfinarium top zijn.

Ingrid Hopster schreef:

04-06-2017

Het leukst aan het dolfinarium vinden mijn zoon en ik de odiezee, uren zitten we voor de ramen te kijkennarde dolfijnen due samen spelen en telkens even langs komen zwemmen.

Roxanne schreef:

30-05-2017

Ik ben er 2 jaar geleden geweest. Ik heb toen niet kunnen zwemmen met de dolfijnen. Iets waar ik al heel lang van droom. Dit lijkt mij dus het aller aller leukste en meest bijzondere om te doen!!
Verder vond ik het park mooi aangelegd en heel duidelijk/ overzichtelijk. Wat het erg fijn maakt te bezoeken en het gehele park goed te kunne bekijken. Het blijft geweldig mooi om dolfijnen te zien zwemmen.

Raymond van luijk schreef:

29-05-2017

Mensen en Dolfijnen zijn een begrip ze voelen elkaar aan en tasten elkaar af en zijn een.
Onze dochter spaart alles van dolfijnen en tekent ze overal waar ze maar kan tot mooie schilderijen toe.
Ze wordt vrolijken energiek als ze aan dolfijnen denkt en tekent en niet te vergeten haar eerste spreekbeurt ging ook over dolfijnen.
Ze heeft nog een harte wens en dat is met dolfijnen zwemmen en dit is een mooi moment wie weet??

Jolanda Claassen schreef:

29-05-2017

... wat is er nu niet leuk aan een park vol met zeedieren? Dieren die kunstjes kunnen, die je mond open laten vallen en die je zou willen knuffelen!
Mijn dochters zijn er ooit geweest, dat herinneren ze zich niet meer. Zij waren toen nog te klein. Nu niet meer... het zou super leuk zijn om de kaarten te winnen en het Dolfinarium opnieuw te beleven!

Yvette minnema schreef:

29-05-2017

Het allerleukste aan het dolfinarium vindt ik dat ik mijn lievelingsdieren kan zien namelijk de bruinvissen en de dolfijnen. De trainers willen het publiek graag meer informeren over zeezoogdieren en dit lukt. Ik zou graag de tickets willen winnen omdat ik ervan droom om met dolfijnen te werken

Dorien schreef:

28-05-2017

Ik vind dolfijnen prachtige intelligente dieren.Ze blijken net of wel slimmer te zijn dan een mens.Helaas wonen we in Limburg dus t is wel erg ver weg voor n dagje dolfinarium. Vorig jaar ben ik in Tenerife geweest.Daar zwom onze ned.orka...prachtig! Dus een dagje dolfinarium met de kleinkinderen lijkt me leuk!3

Saskia schreef:

28-05-2017

Ikbengek er voor het eerst geweest met me man dat we in verwachting waren van ons 1e kindje.. (6.5 jaar geleden) en hoe mooi zou het zijn om nu na al die tijd terug te komen met inmiddels 2 van onze mooie kinderen om samen met hun te genieten van dit mooie park ! 😍

Jennifer schreef:

28-05-2017

Het dolfinarium is altijd al mijn favoriete dagje uit geweest van kleins af aan ben ik gek op dolfijnen ik had een hele slaapkamer met dolfijnen van top tot teen. Nu heb ik een dochtertje en sinds zij is geboren gaan we elk jaar met moederdag een dagje naar het dolfinarium misschien geef ik mijn liefde voor dolfijnen wel door :) het aller leukste die vind ik lastig maar het aller aller leukste is toch wel dat het niet uit maakt of het weer goed of slecht is er valt altijd wat te doen voor jong en oud... ik raak nooit uitgekeken.

John van den Booren schreef:

28-05-2017

Pssst ... *fluistertoon* hier wil ik dolgraag m'n dochtertje mee verrassen, omdat ze altijd flipperend door ons huis loopt maar dus mondje dicht hè als ik gewonnen heb 😊

Daphne smit schreef:

27-05-2017

Het leukste aan het dolfinarium vindt ik de dolfijnen, het zijn mooie en intelligente zoogdieren. Ik vind het ook heel leuk en interessant om ze te bekijken, van binnen wordt ik er heel rustig van. Mijn droom is op iets jongere leeftijd al geweest om met dolfijnen te zwemmen en hoop ook dat die droom ooit uit zal komen.

Angela van de Graaf schreef:

27-05-2017

Het dolfinarium is voor mij jeugd sentiment. Elk jaar kwam ik hier als klein meisje het liefst. Intens genieten van de prachtige dieren in dit park. Van de prachtige shows. Dit dagje uit was voor mij altijd het hoogtepunt van het jaar. Helaas wonen wij nu wat verder weg dus elk jaar zit er niet meer in maar heb toch wel weer heimwee naar dit park..

Chantal reuser schreef:

26-05-2017

Wauw lijkt me zo gaaf heb dit altijd al eens willen doen..ondanks ik 30 ben🙈 lijkt me super gaaf nog eens mee te maken 😍 de dolfijnen show vind ik altijd fantastisch

Daphne schreef:

26-05-2017

Een stukje jeugdsentiment. Toen ik klein was ben ik er heel vaak geweest met mijn oom en tante ♡ en ik zou het mijn kinderen graag laten zien, hoe mooi het is. Een dolfijn van dichtbij bekijken was stiekem altijd 1 van mijn wensen als ik in het dolfinarium rondliep. Dus wat zou ik het tof vinden als ik die prijs zou winnen!3

marianne van der Heide schreef:

25-05-2017

Jarennnn terug hier geweest en zou zo graag eens terug willen. Negatieve verhalen wil ik graag positieve van maken want ik weet dat Dolfinarium goed voor haar dieren is. Super. Misschien tot ziens. Doei.

Karin Veerman schreef:

25-05-2017

50 jaar geleden vond ik het voeren van de dolfijnen het leukst.
Karin

Henny vd venne schreef:

25-05-2017

Dat is heel lastig want alles lijkt me leuk gr

G Remmers schreef:

25-05-2017

Ik zou graag willen weten hoe je kunt communiceren met dolfijnen. Is er echt sprake van intelligentie?

Ton v.d.Blink schreef:

25-05-2017

Dat mijn kleinkinderen hier enorm van genieten en wij weer van hun. de grootste wens is dit mee te kunnen maken.

Wil Bode-Padmos schreef:

25-05-2017

Vele jaren plannen gemaakt om naar de dolfijnen te gaan, helaas door ziekte is het steeds uitgesteld.
Mijn man zou ik het zo gunnen om samen met de kleindochters te gaan, voor alle goede zorgen en liefde.

carla kalkhuis schreef:

25-05-2017

het is leerzaam en kindvriendelijk,
fijn dat je de dieren mag aaien/aanraken,is geweldig!
En de prachtige show,s petje af

Assia schreef:

25-05-2017

Ik ben Assia. Ben 19 jaar uit en ben helemaal gek van dolfijnen. Het zijn zulke slimme vissen. Dit zou mij echt leuk lijken. Daarom vind ik dolfinarium toppie.

Nirmala Oedjagirsing schreef:

25-05-2017

Ik zou het hartstikke leuk vinden om de dolfijnen te ontmoeten. Om zelf te kunnen aanraken, aaien, ik zie vaak dat er foto's komen van mensen die het ook hebben gedaan, dan denk ik zelf: dat zou ik toch ook zooooooooooo graag een keertje willen doen. Het zijn ook zulke, mooie en betrouwbare dieren. Zou het graag met mijn zoontje ernaar toe willen komen. Ik ben zelf 5 jaar geleden geweest, en het was weer feest om de dieren weer te zien, ook de zeehonden en de zeeleeuwen alles bijelkaar

Pieter schreef:

25-05-2017

Ik vind in het Dolfinarium het allerleukste dat je de roggen kunt aaien. Die hebben een heel zacht vel en zijn heel vriendelijk!
Pieter

Els Heidema schreef:

25-05-2017

De glimlach van mijn bonusdochter! Goud waard. Ze wil ontzettend graag zwemmen met dolfijnen. Wat zou het gaaf zijn als ik haar hiermee mag verrassen.

Hendrikus Wijngaarden schreef:

25-05-2017

graag zou ik in aanmerking komen voor gratis kaartjes omdat mijn moeder overleden in 2011.
zij had kort voor haar overlijden noch twee kaartjes voor ons geregeld.
wij hebben toen genoten van het hele dolfinarium.
het zou dus iets bijzonders zijn mochten wij in aan merking komen voor de gratis kaartjes.

Angela schreef:

25-05-2017

Het is een schitterend park, overal is wel weer wat boeiends te zien. De show met de zeehonden en zeeleeuwen blijft ook erg leuk.

Marian Zwier schreef:

25-05-2017

Het is toch dol fijn om bij de dolfijnen te zijn🐬

Ellen Mokkink schreef:

25-05-2017

Het Dolfinarium is een super mooi, schoon en overzichtelijk park. Je kunt op een normale dag goed bij alle dieren komen en de shows zijn natuurlijk het hoogtepunt. Vooral de dolfijnen, wat zijn dat een mooie dieren. Als ik dit zou winnen, zou dit een super mooie verrassing zijn voor mijn dochter die helemaal fan is van dolfijnen.

R Nieuwlaat schreef:

25-05-2017

Het allerleukste is toch het dolfijndomein maar de rest is ook heel erg leuk hoor

Amanda schreef:

24-05-2017

Ik ben er al vaak geweest en kom er nog steeds graag. Het leukste aan het Dolfinarium vind ik de shows en dan met name die van de dolfijnen, zo spectaculair!

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.