Agenda Omniversum

Amazing Lab in het Omniversum

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Tijdens het Weekend van de Wetenschap (7 en 8 oktober) en herfstvakantie (14 en 15 oktober en 21 en 22 oktober) organiseert Omniversum samen met Stichting C3 Amazing Lab. Kinderen bezoeken eerst de spannende grootbeeldfilm Amazing Caves en doen vervolgens zelf gratis experimentjes in de foyer van Omniversum. De jonge bezoekers worden zelf onderzoekers.  

 

In de grootbeeldfilm Amazing Caves gaan twee wetenschappers in grotten op zoek naar minuscule organismen voor nieuwe medicijnen. Deze micro-organismen kunnen overleven in extreme omstandigheden, in hitte, vrieskou en onderwater. Als er leven op Mars is, dan zijn het waarschijnlijk dergelijke zogenaamde extremofielen. Deze avontuurlijke grootbeeldfilm laat zien dat wetenschap zeker niet saai is.

 

Ontdek hoe spannend wetenschap kan zijn  

 

Word jij de volgende scientist? Ontdek hoe spannend wetenschap kan zijn! Tijdens het Weekend van de Wetenschap (zaterdag 7 en zondag 8 oktober) en in de herfstvakantie (14,15, 21 en 22 oktober) kunnen jonge bezoekers voor of na de film zelf op expeditie in het Amazing Lab in de foyer van Omniversum. Samen met medewerkers van Stichting C3 kunnen kinderen er zelf spannende experimentjes uitvoeren en zo meer ontdekken over micro-organismen. Bijvoorbeeld met het experiment Koud Kunstje, waarbij je het effect van vrieskou ontdekt op verschillende vloeistoffen. Of het experiment Geef ze door, dat laat zien hoe ver micro-organismen kunnen reizen via je handen.  

 

Amazing Caves draait om 10.00 en 13.00 uur.

Het Amazing Lab in de foyer van Omniversum is 7, 8 en 14 en 15 en 21 en 22 oktober open van 10.00 tot 12.00 uur. De workshops zijn gratis.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Omniversum te melden