7 Redenen voor een dagje uit naar de Keukenhof

De Keukenhof is het mooiste Lentepark ter wereld en zij is daarom ook tot in de verste uithoeken van de wereld bekend: Jaarlijks bezoeken ruim één miljoen bezoekers de Keukenhof, waarvan 75% afkomstig is uit meer dan 100 verschillende landen.

 

7 redenen om de Keukenhof te bezoeken. Zowel met als zonder kinderen.

 

De Keukenhof heeft ieder jaar een ander thema en het thema van 2016 is “De Gouden Eeuw”; de florissantste periode uit onze geschiedenis, waarin we veel geld verdienden met de internationale en overzeese handel.

 

1. Geniet van de mooiste flora

De Keukenhof is de etalage en showroom van de internationaal befaamde Nederlandse sierteelt, met voornamelijk bolbloemen. Je geniet hier van meer dan 20 verschillende bloemenshows, met meer dan 7 miljoen bollen en 800 verschillende tulpen, bij elkaar gebracht op een oppervlakte van meer dan 32 hectare. Zie, voel en ervaar de creaties in deze kleurrijke zee van bloemen.

 

In de Keukenhof zie je de mooiste flora. Van rozen tot Orchideeën

 

2. Doe ideeën op voor in je eigen tuin

In de Keukenhof vind je dit jaar in totaal 8 inspiratietuinen, waaronder de nieuwe Delfts Blauw Tuin en de Gouden Eeuw Tuin. Ook nieuw in 2016 is de zogenaamde Snoezeltuin, waar alles draait om kijken, ruiken en voelen. Deze tuin is een creatie van Nederlands bekendste Tuinman: Rob Verlinden. Wie weet loop je hem zelf ook nog wel tegen het lijf!

 

Bekijk ook: Nieuw record voor de Keukenhof

 

De Keukenhof is een prachtig voorbeeld vol met leuke ideeën voor in je eigen tuin.

 

3. Kunst komt tot bloei

De verschillende soorten bloemen met hun verschillende geuren en kleuren, vormen tezamen een levend kunstwerk dat iedere keer veranderd door de stand van de zon en door het waaien van de wind. Maar ook voor “echte” kunstwerken kun je in de Keukenhof terecht: ieder jaar wordt een aantal kunstenaars uitgenodigd om een aantal van hun objecten aan het publiek te komen laten zien.

 

Kunst met bloemen in de KeukenhofEr is meer dan alleen bloemen, zo vind je in de Keukenhof ook prachtige kunst

 

4. Bijzondere Bloemenshows

In de diverse paviljoens van de Keukenhof zijn ook in het komende jaar tal van speciale bloemenshows en tentoonstellingen te zien, met bloemen die variëren van Tulpen en Hyacinten, tot en met Orchideeën en Anthuriums. In de laatste twaalf dagen organiseert de Keukenhof hier zelfs de allergrootste lelietentoonstelling van de wereld!

 

De prachtige Tulipa Orange in de Keukenhof

 

5. Evenementen

Iedere week worden er in de Keukenhof één of meerdere bijzondere evenementen georganiseerd, waarbij ook telkens weer een thema centraal staat. Zo is er bijvoorbeeld een Oud-Hollands Weekend en een Familie Weekend. En ook dit jaar zal het befaamde Bloemencorso, een parade van verschillende praalwagens met daarop levensgrote bloemstukken, natuurlijk ook niet ontbreken!

 

"Kinderen kunnen de Keukenhof ontdekken door het volgen van een spannende speurtocht"

 

6. Keukenhof met kinderen

Een dagje Keukenhof, is voornamelijk een dagje uit in de frisse en gezonde lentelucht. Kinderen kunnen de Keukenhof ontdekken door het volgen van een spannende speurtocht, die hen langs verschillende plekken leidt. Al speurend komen ze meer te weten over het planten van bloembollen en het kweken van tulpen. Dus leuk en leerzaam tegelijk. Ook kunnen kinderen zich vermaken in de speeltuin, de kinderboerderij, of in het doolhof. En als ze trek krijgen, kunt u terecht in het Oer Hollandse Poffertjesrestaurant.

 

Kinderen kunnen genieten van de Kinderboerderij en meer leuke activiteiten

 

7 Keukenhof maar dan anders

De Keukenhof kun je op geheel eigen houtje verkennen en ontdekken, maar ook heb je gratis de mogelijkheid tot het volgen van een rondleiding. Bij de rondleiding word je begeleid door een gids, die je natuurlijk van alles zal vertellen over alles wat je ziet, ook handig voor als je vragen hebt.

Naast een wandeling door het park, kun je bij de Keukenhof ook terecht voor een fietstocht, of voor een vaartocht met een zogenaamde “fluisterboot” (een stille, elektrische boot). Vanaf het water beleef je de Keukenhof echt anders.

 

Bekijk ook: Meer dan 20 foto's van de Keukenhof

 

De Keukenhof beleven kan op meerdere manieren. De een nog heel anders dan de ander

 

Veel plezier

Dit waren 7 redenen voor een dagje uit naar de Keukenhof. Maar er zijn nog veel meer redenen om de Keukenhof te bezoeken. De Keukenhof is een leuk uitje in de frisse buitenlucht. Leuk, leerzaam, gezond en ontspannend tegelijk.




Reacties op "7 Redenen voor een dagje uit naar de Keukenhof"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.