Binnenkort in Naturalis: een van Nederlands grootste potvissen ooit

Eind juni was hij twee dagen lang hét nieuws van de dag: de verdwaalde potvis die was gestrand voor de kust van Den Helder. Helaas heeft hij de weg niet meer terug kunnen vinden en is hij daar overleden. Ondertussen is hij wél overgebracht naar Harlingen, waar hij nu door een team van deskundigen van het Naturalis Biodiversity Center zal worden ontleed.

 

Bijzondere potvis komt naar Leiden

Deze potvis is namelijk niet zomaar een potvis: Nee, dit is één van de grootste exemplaren die ooit in Nederland en omgeving zijn aangespoeld. Het is een ontzettend groot mannetje en hij weegt ongeveer 50.000 kilo. Hij is zelfs zó groot, dat het team van Naturalis extra leden heeft in moeten huren om hem straks mee te kunnen nemen!

 

Naturalis Biodiversity Center Potvis

 

Vanaf volgend jaar in Naturalis

Naturalis wil hem namelijk graag meenemen naar hun museum in Leiden, waar hij dan vanaf 2019 voor iedereen te zien zal zijn. Dan hebben we dus eindelijk een passend vriendje voor de 66 miljoen jaar oude T-rex Trix!

 

Verbouwing Naturalis

En dat is voor Trix eigenlijk maar goed ook, want Naturalis wordt momenteel helemaal verbouwd en uitgebreid. En het museum wordt straks dan zó groot, dat zelfs een dinosaurus er zich ontzettend eenzaam voelt. Wij denken dan ook dat Trix en de Potvis ontzettend goeie maatjes zullen worden.

 

Wil je zelf weleens gaan zien hoe groot een ontzettend grote potvis nu eigenlijk is? Kom dan vanaf medio 2019 naar Naturalis in Leiden. En o ja… nee, natuurlijk wel een meetlint mee.

 

Naturalis Biodiversity Center:
Reacties op "Binnenkort in Naturalis: een van Nederlands grootste potvissen ooit"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.