Naturalis Biodiversity Center

(4/5)  10 recensies

Op ontdekking met de hele familie! Zien, doen en beleven: in het nieuwe Naturalis dompelt jong en oud zich onder in de wonderlijke wereld die natuur heet. Ga met het hele gezin op ontdekkingstocht in negen fonkelnieuwe tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur. En onze T. rex Trix? Die is er ook weer bij!Het mooiste uit de natuur

Zo neemt het museum je bijvoorbeeld mee naar het vroegste leven op aarde, Nederland in de ijstijd en de oerkrachten van onze planeet. Je maakt kennis met de verrassendste versiertrucs van planten en dieren, staat oog in oog met een Afrikaanse olifant en ontdekt het verwoestend vermogen van vulkanen. Ook doe je spectaculaire ervaringen op: hoe voelt het om terug te reizen naar de dinotijd? Behalve tentoonstellingen vind je in het nieuwe Naturalis ook workshopruimtes voor extra activiteiten, sensationele experiences, horeca en een winkel. Het opvallende gebouw kent allerlei verwijzingen naar de natuur en nodigt elke voorbijganger uit om naar binnen te gaan.42 miljoen planten, dieren, fossielen en stenen

De verhalen in ons museum vertellen we aan de hand van topstukken uit onze collectie van 42 miljoen planten, dieren, fossielen en stenen. Onze verzameling behoort tot de top vijf van de wereld op het gebied van biodiversiteit. Ons wetenschappelijk onderzoek draagt bij aan het behoud van de rijke variatie van de natuur. In het nieuwe museum kun je dit aan den lijve ondervinden, in het bijzonder in de gratis toegankelijke zaal LiveScience; je kunt vragen stellen aan onze wetenschappers, je natuurvondst laten onderzoeken en live een preparatie meemaken.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur


Gesloten op:

Koningsdag, het Leidens ontzet (3 oktober) en Eerste Kerstdag (25 december).

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Vanaf 4 jaar €16,-

Met CJP-pas €15,-

Met studentenkaart €11,-

Museumkaart gratis

Parkeerticket €7,50

 


10 Recensies over Naturalis Biodiversity Center

(Pagina 1 van 1)

 

"Absoluut de moeite waard om nog eens over te doen"

Evelien   -   11-11-2019

11-11-2019

"Absoluut de moeite waard om nog eens over te doen"

Wat hebben we genoten van de kaartjes voor Naturalis die we gewonnen hebben bij Fijnuit. Het is een prachtig vormgegeven museum; met name de hal is erg mooi. Maar ook de tentoonstellingen zelf waren indrukwekkend; de zaal waarin de grote dieren in skeletvorm in de spiegel naar zichzelf keken in volledige vorm was ook bijzonder. Mijn kleinzoon zit sinds augustus in groep 3 en leert nu dus lezen en schrijven. Hij heeft in een boekje bijna alle namen van de grote dieren opgeschreven uiteraard fonetisch en hier en daar een letter omgekeerd maar kon het zelf in ieder geval goed aan ons voorlezen. Hij straalde! we hebben een hele leuke dag gehad. Absoluut de moeite waard om nog eens (met de hele familie) over te doen. Bedankt voor de kaartjes!!

Lees verder  


"Wat is Naturalis prachtig geworden"

Cety   -   13-09-2019

13-09-2019

"Wat is Naturalis prachtig geworden"

Toen we hoorden dat het museum weer open was konden we niet wachten het te bezoeken. Afgelopen zondag was het voor ons dus zover. Het was een drukke dag maar dat mocht de pret niet drukken. De nieuwe tentoonstellingen zijn erg mooi, indrukwekkend en leuk om te bekijken. Voor onze kinderen was er ook genoeg te zien en doen. En alles, het gebouw en de tentoonstellingen, is allemaal zo ontzettend mooi. Wij vinden het nieuwe Naturalis een dikke aanrader en komen snel weer terug!

Lees verder  


"Top"

L   -   25-07-2019

25-07-2019

"Top"

Je kunt duidelijk de beesten zien, ook uit de prehistorie. Presentaties goed. Mijn beoordeling is dan ook zeker vijf sterren waard. Zeer leerzaam !!

Lees verder  


"Klein maar fijn"

Jordy   -   20-10-2017

20-10-2017

"Klein maar fijn"

Verwacht geen enorme dag vullende tentoonstelling. Naturalis is namelijk aan het verbouwen en er is maar een klein gedeelte van het museum geopend. Ondanks de kleine ruimte hebben ze deze goed weten te benutten met een leuke originele tentoonstelling, Gif!. In de mooie terraria zijn de dieren goed en van dichtbij te bekijken. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit zo goed een Zwarte Weduwe kunnen bekijken. Pak zeker de demo's mee, deze zijn leerzaam en leuk. Doe je dit niet sta je inderdaad alweer snel buiten en is de betaalde entree mogelijk wat duur geweest. Dus om alles uit je bezoek te halen, pak je de spelletjes en demo's mee.

Lees verder  


"Erg duur voor wat slangen en spinnen"

Juan   -   17-10-2017

17-10-2017

"Erg duur voor wat slangen en spinnen"

Bespaar de moeiteom naar naturalis te gaan.. Belachelijk hoge prijs vor een paar slangen en spinnen....met overal die vervelende kop vandie Freek Vonk daar komen we niet voor..zeer teleurstellend ..volksverlakkerij. Parkeren voor 5 euro op bouwterriein vol kuilen stenen en water.

Lees verder  


Debby   -   13-11-2016

13-11-2016

Afgelopen woensdag ben ik met de klas van mijn dochtertje naar het naturalis geweest om naar Trix te kijken. Ik vond het helemaal geweldig! Eerst zie je een aantal robot Dino's en hoe ze aan het eten waren. Ze zagen er ook zo mooi uit en ze leken ook net echt. Daarna kwam Trix. Supergaaf bijna allemaal de echte botten en de botten die ze niet hebben kunnen vinden zijn met een 3d printer nagemaakt. Als laatste kwam er nog een leuke speelruimte. Ik vind het zeker een aanrader.

Lees verder  


Debby   -   18-06-2015

18-06-2015

Dit vind ik echt een heel leuk museum. Mijn zoontje vind het gedeelte van de dieren voeren het allerleukst. Dit zijn robotdieren die bij een bepaald soort eten zijn mond opent en bij het verkeerde eten nee schudt. In de vakanties organiseren ze vaak leuke activiteiten, zoals moffel en pier die langskomen. Het gedeelte met de opgezette dieren is ook heel netjes en mooi. Vaak hebben ze ook nog live ontleden van dieren of iets dergelijks. Zeker een aanrader!!!

Lees verder  


Mirjam   -   16-04-2012

16-04-2012

Het museum is geweldig! Voor kinderen vanaf 4 jaar is er veel te doen. Er kunnen ook speurtochten ed gekocht worden (tegen kleine vergoeding) wat het nog leuker maakt om op ontdekking te gaan. Voor kinderen onder de 4 jaar vond ik het nog niet zo interessant. Wel leuk is dat er een (kleine) kinderruimte is, waar gespeeld kan worden. Voor volwassenen en oudere kinderen zeker een aanrader!

Lees verder  


Marja   -   15-04-2012

15-04-2012

Vanwege het museum weekend voor maar 1 euro naar het Naruralis in Leiden geweest.Ik was zeer onder de indruk van de variatie in alle mogelijke facetten welke met het leven op aarde te maken hebben. En natuurlijk zijn daarvan de prehistorische dieren heel indruk wekkend. Tevens bezit het museum een cinema waar met grote regelmaat zeer boeiende reportages worden afgespeeld. En is het ook voor kinderen een leerzaam museum met vele speel en doe acties. Ik ga er zeker nog een keer naar toe.

Lees verder  


Wouter   -   06-04-2012

06-04-2012

Mijn zoontje was vrij van school dus even wat leerzaam plezier beleven in Naturalis Leiden. En dat is gelukt! Zeker voor een kind van zijn leeftijd (4 jaar) is het allemaal erg indrukwekkend. Hij vond het ook helemaal leuk om de Moffel en Pier show bij te wonen. En kon niet wachten om met zijn zelf geknutselde mandje naar buiten te gaan om ontdekkingen te doen. Erg leuk georganiseerd. Klapper was toch wel de poppen dieren welke je eten aan kan bieden. Als ze het lekker vinden gaat de mond open. Lusten ze het niet schudden ze nee. Het was natuurlijk een uitdaging om iets te vinden wat de dieren lekker vonden zodat ze hun mond open deden en er dan vervolgens iets in te doen wat de dieren juist niet lekker vinden! Zou ik thuis ook eens met hem moeten proberen... ;-) Naar de aandachtsspanne van een kind ben je er wel snel doorheen, maar het entree geld is daar prima mee in verhouding.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Naturalis Biodiversity Center?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

Naturalis review: een uniek kijkje in het vernieuwde museum

Op zondagmorgen schrok ik wakker van de wekker. Het was nog erg vroeg en donker buiten. Ondanks dat het weekend was moest ik vroeg op want er was iets belangrijks. Na jaren van verbouwen is Naturalis weer geopend en ik mocht op zondagochtend voordat het museum open ging rondlopen door het zo goed als lege museum. Ik had er zin in en het zou een bijzondere ervaring worden…

Lees verder...

 

Binnenkort in Naturalis: een van Nederlands grootste potvissen ooit

Tentoonstelling Gif! in Naturalis review

10 Aanbevolen bezienswaardigheden in Leiden

Meer artikelen

Klik hier om onjuiste gegevens van Naturalis Biodiversity Center te melden