Boerhaave heropent volledig vernieuwd als Rijksmuseum Boerhaave

Na lang wachten en een flinke verbouwing verder is de grote dag bijna daar. Museum Boerhaave heropent aanstaande december volledig vernieuwt onder de naam Rijskmuseum Boerhaave. Wat er allemaal veranderd is? Kijk gauw verder..

 

Rijksmuseum Boerhaave

 

Grootschalige verbouwing

Rijksmuseum Boerhaave is in de afgelopen periode aangrijpend verbouwd en aangepast, waarbij het monumentale gebouw helemaal is voorzien van een compleet nieuwe beglazing, een nieuw klimaatsysteem en een gloednieuw elektriciteitsnetwerk. En of dat allemaal nog niet genoeg is, heeft men ook nog eens de inrichting van het museum helemaal opnieuw ingericht.

 

Bekijk ook:

 

Thematische inrichting

Rijksmuseum Boerhaave is hét museum als het gaat om geneeskunde en wetenschap. Vóór de verbouwing werd je middels een reis door de tijd meegenomen langs de verschillende hoogtepunten en mijlpalen in onze wetenschappelijke geschiedenis. Ná de verbouwing heeft men de collectie ingedeeld aan de hand van verschillende thema’s; de zogenaamde werelden. Deze zeven werelden draaien om thema’s als creativiteit, lef en doorzettingsvermogen; eigenschappen die zeker in de wetenschap van onschatbare waarde zijn.

 

Ervaren en Beleven

In de verschillende werelden van Boerhaave zal je middels boeiende verhalen, interactieve spellen en spectaculaire multimedia, gaan zien waarom uitvingen juíst in een bepaalde tijd en juíst door een bepaalde wetenschapper zijn gedaan. Je zult begrijpen waaróm die uitvindingen zo bijzonder zijn en je zult óók ontdekken wat de betekenis is van al die uitvindingen in ons dagelijkse leven. Géén droge, lange en saaie opsommingen van feiten en jaartallen dus; maar een interactieve en spectaculaire beleving van de medische wetenschap!

 

De Werelden van Boerhaave

In het nieuwe Rijksmuseum Boerhaave vind je de volgende werelden:

 

  • De Gouden Eeuw
  • Het Anatomisch Theater
  • Machtige Verzamelingen
  • Ziekte & Gezondheid
  • Water, Stroom en Data
  • Grote Vragen van de Wetenschap

 

Over de inhoud van deze werelden is op dit moment nog niet veel bekend, maar beetje bij beetje zullen er op de website van Boerhaave steeds meer tipjes van de sluier worden opgelicht. Houd voor meer informatie over de thema’s, collecties en werelden, hun website dan ook goed in de gaten.

 

Naam, Logo en Huisstijl

Naast het gebouw en de collectie, zijn ook de naam, het logo en de huisstijl in de afgelopen periode flink aangepast. Allereerst is, om duidelijk te maken dat in dit museum een rijkscollectie is te zien, het predicaat “Rijksmuseum” weer in de naam teruggekeerd.

 

 

Daarnaast is er ook een heel nieuw logo, dat een moderne, stevige en speelse uitstraling gekregen heeft. In het logo zijn twee wiskundige figuren te zien, zijnde een rechthoek en een cirkel, waarbij je ziet dat er een reactie ontstaat in het gebied waarin zij elkaar overlappen. Dit is ook net als in de wetenschap: er valt namelijk steeds weer iets nieuws te ontdekken….
Reacties op "Boerhaave heropent volledig vernieuwd als Rijksmuseum Boerhaave"

Redactie Fijnuit.nl schreef:

20-10-2017

Beste Mw. A. Smits,

Volgens onze informatie heropent het Rijksmuseum Boerhaave weer op 16 december.

Mvg. Wouter.

Mw. A. Smits schreef:

19-10-2017

Als 'vriend van museum Boerhaave' hoop ik te vernemen wanneer het rijksmuseum geopend
wordt. Was dat niet 22 november 2017? Of
zijn data veranderd? Dank voor uw aan dacht.
vriendelijke groeten
A. Smits

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.