Review: Daphne bezocht het Rijksmuseum in Amsterdam

Na bijna 10 jaar verbouwd te hebben, is het grootste en bekendste museum van Nederland eindelijk weer geopend. Op 13 april was het zo ver en opende (toen nog) koningin Beatrix met een groot spektakel Het Rijksmuseum. Ik was 1 van de gelukkige 20.000+ bezoekers die er bij was.

 

KPN busje bij opening Rijksmuseum AmsterdamIn de rij voor de opening van het Rijksmuseum Amsterdam

 

Buiten op het Museumplein in Amsterdam waren verschillende soorten muziek en allerlei promotie activiteiten, zoals dit leuke busje van de KPN, een gezellige lente zon, nog gezelligere mensen en een hele lange rij over de Oranje Loper. Na 50 minuten bij gebruind te hebben was het dan zo ver, ik mocht naar binnen!

 

Het Rijksmuseum is nu open en iedereen die maar wil kan er van gaan genieten. Je tickets kun je vooraf op internet bestellen, maar ook gewoon kopen bij de kassa van het museum. Hou er wel rekening mee, dat de eerste 2 maanden wel eens heel erg druk zouden kunnen zijn. Insider tip: Als je het museum bezoekt, en je hebt wat tijd over, bestel dan een lekkere kop koffie en een smakelijk broodje bij de ‘Lunch Kiosk’. Deze vind je op het plein, net links van het museum.

 

Bekijk ook: Wat Amsterdam nog meer te bieden heeft

 

Iedereen geniet van prachtige schilderijen bij het Rijksmuseum Amsterdam

 

Dit was een korte introductie in het Rijksmuseum. Er valt natuurlijk honderd uit te vertellen, maar beter is het natuurlijk als je het zelf beleefd. Het museum is zeker het bezoeken waard, en de eregalerij is een prachtplaatje!

 

Openingstijden, prijzen en foto's van het Rijksmuseum Amsterdam

 

Daphne's trip naar het Rijksmuseum Amsterdam
Reacties op "Review: Daphne bezocht het Rijksmuseum in Amsterdam"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.